Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós palacsintatészta

Túrós palacsintatészta
Túrós palacsintatészta
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, pihe-puha palacsinta recept. Tálaljuk tetszés szerint édes vagy sós töltelékkel.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat botmixer segítségével elkeverjük a túróval és a sóval. Rászitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a tejet is. Hagyjuk kb. 10 percig állni.
  2. Egy 24 cm átmérőjű serpenyőt felhevítünk, és kikenjük egy kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  3. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  4. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig.
  5. Süssünk a tésztából egymásután kb. 18 palacsintát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatészta túróval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2017-02-10 20:07

Nagyon finom, puha, lágy palacsinta, amellett CH szegény, ami nekem fontos. Azt hiszem a klasszikus palacsintáról átállok erre. Meg fogom próbálni az olajat belekeverni a tésztába, és akkor nem kell mindig olajozni a sütőt. Remélem ugyanugy fog működni, mint a másiknál. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

555
finomliszt 240 g
tojás 4 db
tehéntúró 320 g
tej 400 ml
1 csipet