Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós párna erdei gyümölcsszósszal

Túrós párna erdei gyümölcsszósszal
Túrós párna erdei gyümölcsszósszal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlani tudom ezt az édességet azoknak, akik gyorsan szeretnének valami finom és egyszerű édességet készíteni.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 cs leveles tészta + 1 tojás

Túrótöltelék:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja

Gyümölcsszósz:

  • kb. 2 marék mirelit vagy friss erdei gyümölcsök (áfonya, málna, ribizli)
  • 1 ek cukor
  • 1/2 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a tejföllel, tojással, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fél citrom reszelt héját. Ezután a búzadarát is hozzákeverjük a túrós töltelékhez. Ha híg, adjunk hozzá még egy kis búzadarát, majd várjunk néhány percet, míg a búzadara magába szívja a felesleges nedvességet, így nem fogja a tésztát eláztatni.
  2. A leveles tésztát vékonyra kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzet alakú formákat vágunk ki belőle. Egy teáskanál segítségével a tészta közepére a töltelékből kupacokat teszünk, majd félbehajtjuk őket, és egy villa segítségével a széleket lenyomkodjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a "párnákat", majd egy felvert tojással megkenjük őket, és aranybarnára sütjük.
  4. A kész süteményt egy kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral és az erdei gyümölcsös szósszal tálaljuk.
  5. Erdei gyümölcsös szósz készítése: A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és a 1/2 dl vizet, valamint pár csepp citromlevet. A gyümölcs édességétől és egyéni ízléstől függően további cukor, illetve citromlé adható a szószhoz. Folyamatosan, alacsony lángon kevergetjük a hozzávalókat, míg be nem sűrűsödik egy kicsit, és szósz állaga nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 542
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós leves, gyümölcsszószos párna, túró táska leveles tésztából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!