Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite

Túrós pite
Túrós pite
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég készítettem el anyukám névnapjára, bevallom én is ettem belőle a legtöbbet. Szerintem isteni.


hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Megjegyzés:
Közepes méretű tepsit használtam a sütéshez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk a tésztát.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A töltelék további hozzávalóit összekeverjük és a legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a habot.
  3. A tésztát kettéválasztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk és az egyiket a kivajazott tepsibe rakjuk.
  4. Elegyengetjük rajta a tölteléket és a második tésztát is rátesszük.
  5. Mielőtt betennénk a sütőbe, kenjük meg tojással és szurkáljuk meg villával.
  6. 160 fokos sütőben süssök aranyszínűre.
  7. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 229
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B. Angi

Mióta szakács: 2009.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túróspite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 10:45

Én is sütöttem már élesztő és sütőpor keverékével pitét,először nagyon bizarr ötletnek tűnt ,de a végén egy pille könnyű isteni sütit kaptam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 10:17

Nem értem miért kell bele sütőpor és élesztő is?Biztosan jól van írva?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-12 20:21

Nálunk sikert aratott a pite!
Állaga kissé eltért a képtől mert a tészta vékonyabb a turo vastagabb lett.Az ize igazán finom. A párommal még langyosan hideg tejjel ettük vacsorára. Tipp:tetejét a maradék tojássárgával kentem meg amitől nagyonszép piros szint kapott igy bün lett volna porcukorral megszórni!!!
További jo sütéseket kivánok. Marimama51

671
finomliszt 50 dkg
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
0 ízlés szerint
tehéntúró 1 kg
citromhéj 2 citromból nyert
tojásfehérje 6 db
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
mazsola 10 dkg
tojás 1 db