Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite 7. - barackos

Túrós pite 7. - barackos
Túrós pite 7. - barackos
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az itthon fellelhető alapanyagokból készült, mindenféle tudatos tervezés nélkül.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A süti tetejére

ajánlat

Bármilyen idénygyümölccsel készülhet, de megteszi a befőtt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojással együtt tésztává gyúrjuk. Egy keveset meghagyunk a tésztából, amit majd a tetejére reszelünk, a többit pedig kör alakúra sodorjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük.
  2. A túrót kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával, a fehérjéből pedig kemény habot verünk.
  3. A habot óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd ráöntjük a tésztára. Elsimítjuk, és megrakjuk szeletelt barackkal. A maradék tésztát a tetejére reszeljük, és pirosra sütjük előmelegített sütőben. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 32 676
elküldve: 27
receptkönyvben: 550
elkészítve: 36/42
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény őszibarackkal, túrós-barackos sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moflizsu
moflizsu Wed, 2019-07-17 18:50

Most sül, az illata isteni, kíváncsian várjuk az eredményt :)

marcsa10
marcsa10 Sun, 2015-11-15 15:14

Isteni finom!! Vendégeknek készítettem és mind elfogyott. Köszönöm a receptet. Kedvenc lett :)

regibeg
regibeg Fri, 2015-04-10 21:00

Ez valami mennyei! Egyszerű, és elronthatatlan:) legalábbis ha nekem nem sikerül elrontani, szerintem más se fogja!! Köszi a receptért!!

Penny Lane
Penny Lane Sun, 2014-07-13 17:23

Nagyon nagyon finom! A túrókrém alá kentem anyukám féle házi baracklevárt is :) köszönet a receptért!

auerzita
auerzita Fri, 2013-11-01 20:20

Nekem a receptben írt mennyiségekkel pont jó állagú lett a tészta is és a végén a pite is, nagyon finom lett, máskor is szívesen megsütöm :) köszönet érte :)

hagica14
hagica14 Sat, 2013-03-30 23:25

Nagyon finom, és ráadásul nagyon guszta is, biztos, hogy még sokszor meg fogom csinálni :)

Mandel
Mandel Thu, 2012-12-06 21:52

Kedves Livi, elsôre sikerült pedig nem vagyok gyakorlott szakács. Mindenkinek ízlett, köszönet érte.

Zseraldina22
Zseraldina22 Thu, 2012-09-06 11:00

Tegnap este elkészítettem, és nem bántam meg, hogy ezt a receptet választottam :)
Isteni finom lett!!!!!
Túróból 350 dkg-t és cukorból 15 dkg-ot használtam, de így egy kicsit édesebb lett, mint gondoltam. Legközelebb kevesebb cukrot teszek bele. A tetejére szórtam vágott mandulát is. A tésztát nekem is kicsit lisztezni kellett még, így könnyebb volt a sütőformába nyomkodni. (Kezemmel nyomkodtam bele, nem nyújtottam ki előtte deszkán.) A sütési idő nekem 50 perc volt a megadott paraméterekkel. Melegen nehezebb szeletelni, mint hűtőből kivéve. Hidegen is nagyon-nagyon finom. Biztos, hogy el fogom még készíteni :)

chatnoir79
chatnoir79 Mon, 2012-04-02 13:51

Isteni finom lett, az az igazság, hogy pikk-pakk fényt kapott... :) Köszönjük a receptet!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sat, 2011-06-18 18:06

A tésztája a recept alapján nekem is nagyon lágy és ragadós lett, ezért liszteztem még kicsit, így teljesen jó lett, reszelni is lehetett (citromhéjat már a tésztájába is reszeltem). Túróból 1/2 kg-t tettem hozzá (emiatt cukorból ment a 15 dkg), és hűlés után így is szépen megtartotta a formáját a torta, nem csusszant szét.
Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett. Mivel tényleg egyszerűen összedobható, valószínűleg sokszor fogom még készíteni, akár más gyümölcsökkel is! Köszi a receptet!:)

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-06-19 12:38

Kedves elszakadtpalacsinta (de jó ez a név :)) !
A linzertésztával gyorsan kell dolgozni, mert a kéz melegétől hamar lággyá válik a benne lévő zsiradék miatt. Lehet lisztezni is egy keveset még, de érdemes inkább betenni 1/2-1 órára a hűtőbe nyújtás és reszelés előtt. De ahogy leírtad, ügyesen megoldottad! :) Örülök, hogy ízlett mindenkinek, és köszi a kedves hozzászólást!
Szép napot! üdv.
Livi

disymagdi
disymagdi Sun, 2011-04-24 13:09

Nagyon fínom és gyorsan elkészíthető! Dupla adagból készítettem, tepsiben,szögletesre sütöttem, fél adag cukrot tettem a tésztába és a töltelékbe is, kockákra vágtam. Reszelni nem tudtam a tésztát, mivel kicsit lágyabb lett a kelleténél, ezért csíkokat sodortam, berácsoztam vele a tetejét. A baj csak az, hogy nagyon gyorsan elfogyott. Megyek és megint megsütöm. Köszi ezt a jó receptet.

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-04-24 14:20

Nagyon szívesen, kedves Magdi! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!
Üdv.
Livi

484
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
tojás 3 db
cukor 15 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack 3 db
vaj 1 ek
porcukor 1 ek