Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite kacsazsíros tésztával

Túrós pite kacsazsíros tésztával
Túrós pite kacsazsíros tésztával
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, édeskés, leveles túrót sikerült vennem a piacon. Én szívesen ettem volna egy házilag gyúrt tésztával készült túrós csuszát, de engedve a nyomásnak, túrós pite lett belőle. Igazán egyik fellelt recept sem nyerte el a tetszésemet, nem szerettem volna túl vastag tésztát a fél kg túróhoz, és margarinnal sem akartam elrontani, így összeraktam egy ígéretesnek tűnő tésztát, a hűtőben talált kacsazsírral. Várakozáson felül sikerült, a citromhéjtól illatos, puha, omlós tészta lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a kacsazsírt, 2 kisebb tojássárgáját, sót, reszelt citromhéjat és a tejfölt, és lágy tésztává gyúrjuk. Ha van időnk, betehetjük egy fél órára a hűtőbe, úgy kicsit visszaszilárdul, könnyebb vele dolgozni. (Én ezt most kihagytam.)
  2. A 4 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük
  3. Összekeverjük a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, két tojássárgájával és a búzadarával, majd hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket is.
  4. A tészta felét tepsi méretűre nyújtjuk, sodrófára tekerve a tepsibe helyezzük, eligazgatjuk, összenyomkodjuk ahol kilyukadt (a tészta puha, és könnyen szakad), majd ráöntjük és elegyengetjük a túrós keveréket.
  5. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn a sütemény tetejére reszeljük, és addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül, és a túrós rész már nem remeg. 
  6. Langyosra hűtve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

bostina

Mióta szakács: 2012.02.12.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Túrós pite kacsazsíros omlós tésztával, zsíros túrós, omlós túrós, kacsazsíros túrós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2013-11-06 19:30

Szerintem a töltelék hozzávalói bekerültek a tészta hozzávalói közé is...
Egyébként mentve! :-)

909
finomliszt 35 dkg
kacsazsír 20 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
sütőpor 10 g
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
búzadara 50 g
vaníliás cukor 10 g
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 4 db
1 csipet