Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite Katharosz konyhájából

Túrós pite Katharosz konyhájából
Túrós pite Katharosz konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, tuti a siker, pillanatok alatt elfogyó túrós pite.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  2. Kibélelünk egy pite formát úgy, hogy a szélére jól felérjen a tészta.

Töltelék

  1. A tojásokat és a tojások fehérjét habbá verjük, a túrót elkeverjük a többi hozzávalóval, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
  2. A túrós masszát a tésztára simítjuk, megszórjuk a mandulával és a cukorral.
  3. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc, amikor a tészta kezd pirulni, akkor van kész.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetejére

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 282
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-túrós pite, mandulapelyhes túrós pite, citromos túrós pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2018-11-20 19:04

Nagyon finom lett. Gyorsan elkészült, gyorsan elfogyott. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

924
finomliszt 20 dkg
vaj 12 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 0.5 ek
sütőpor 0.5 teáskanál
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
búzadara 1 evőkanál
1 csipet
mazsola 5 dkg
mandulapehely 1 ek
cukor 1 ek