Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite Orsitól

Túrós pite Orsitól
Túrós pite Orsitól
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem rég próbáltam ki a receptet, egy anyukámtól kapott receptes könyvből. Nagy sikere volt. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztőt. (Én porélesztőt használok, de azt is fel szoktam futtatni. Ennél a receptnél elég 1 fél csomag porélesztő)
  2. A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
  3. Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük. Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
  4. A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. (Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
  5. Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújjtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket. Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
  6. Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 771
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsy21

Mióta szakács: 2011.12.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kelt túrós pite, túrós lepény, kelt pite lágy túrókrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
tojássárgája 4 db
margarin 15 dkg
élesztő 3 dkg
finomliszt 30 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
vaj 1 ek
tehéntúró 75 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db