Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal

Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal
Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomorú igazság, hogy ez a sütemény azért készült el, mert a majdnem megrohadó 2 db őszibarackkal kellett kezdenem valamit. :)
Első lépésként cikkekre vágtam az őszibarackot a sütés előtti este, beletettem egy zárható műanyag dobozba, leöntöttem vanília aromával és megszórtam fahéjjal, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük az alap hozzávalóit, és kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük.
  2. Összekeverjük a túrót, az 1 db tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a vanília aromát, majd nokedliszaggatóval rászaggatjuk a sütőben lévő tésztára.
  3. Ezután a tetejére rakjuk a vanília aromával meglocsolt, és fahéjjal megszórt őszibarack cikkeket. Nem muszáj előző éjszaka betenni a hűtőbe, a sütemény elkészítése előtt ha megcsináljuk, szerintem akkor is ugyanolyan finom lesz. :)
  4. Végül ha már a sütin vannak a barackok, még egy kicsit megszórjuk fahéjjal, és mehet is a sütőbe. Aranybarnára sütjük!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 907
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ejwi

Mióta szakács: 2013.01.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite, fahéjas barackos túrós pite, túrós pite barackkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

793
tojás 1 db
finomliszt 15 evőkanál
cukor 11 ek
napraforgó olaj 11 ek
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 5 dkg
búzadara 3 evőkanál
vaníliaaroma 2 kávéskanál
őszibarack 2 közepes db
fahéj 3 kávéskanál