Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogácsa 5.

Túrós pogácsa 5.
Túrós pogácsa 5.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem tudom kiszámolni, hogy éppen mennyi tej fogy el, ezért bizony néha kénytelen vagyok házi túrót készíteni. A vargabéles, a túrógombóc és társai mellé már nagyon régóta szerettem volna valami sós túrós ételt is a repertoáromban tudni. Ez egy tökéletes recept. Kezdőknek is bátran ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A nyújtáskor

A sütés előtti lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk.
  2. 20 percig pihentetjük a hűtőben. (Az sem baj, ha egész éjszaka ottmarad, gyakran készítem el reggelinek is a gyerekeknek.)
  3. Nagyon vékonyra kinyújtjuk. A tojásfehérjével lekenjük az egész tésztát, majd félbehajtjuk.
  4. 90 fokban elforgatjuk, újra lekenjük a tésztát és ismét félbehajtjuk.
  5. Most kell ujjnyi vastagra kinyújtani.
  6. A legkisebb pogácsaszaggatóval (nekem ilyen nincs :), ezért a habrolótekerentyű szélesebb részét használom.) kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket és a felvert egész tojással lekenjük a tetejüket.
  7. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, vagy amíg aranysárga színűvé válnak.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

panita123

Mióta szakács: 2010.05.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FaraMucika
FaraMucika Sun, 2011-01-23 11:06

Dupla adagból 6 tepsi lett, apró szaggatóval. Lila hagymát, snidlinget, bazsalikomot is tettünk bele. Nagyon finom volt.

Magdolna
Magdolna Fri, 2010-06-18 06:16

Légy szíves írd meg, hogy az élesztőt hogyan kell használni. Köszönöm Magdolna

panita123
panita123 / panita123 Fri, 2010-06-18 07:41

Szia !

Nagyon egyszerűen , nem kell felfuttatni csak belemorzsolni és az összes hozzávalóval egyszerre összegyúrni . Keleszteni sem kell !!! A hűtőben pedig azért kell tartani , hogy egy kicsit keményebbé váljon a tészta . Itt ugye az élesztőgombák szaporodása lelassul ezért is maradhat akár egy éjszakán át a hűtőben . A nyújtáshoz , alálisztezéshez bátran használd a lisztet !!!Nagyon finom , omlós lesz . Ha valakinek nincs pogácsaszaggatója , akkor egyszerűen kis négyszögekre vághatja , így semmi tészta nem vész kárba ! Csak hát így szebb !
Szeretettel :
Anita

1597
finomliszt 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaj 50 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 30 g
0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
tojás 1 db