Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogácsa Boboj konyhájából

Túrós pogácsa Boboj konyhájából
Túrós pogácsa Boboj konyhájából
46 perc / előkészület: 40 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pogireceptet Anyácskámtól kaptam néhány évvel ezelőtt. Azért szeretem, mert nem macerás, semmi pihentetés, és tojás is csak a tetején van. Nálunk a fiúk imádják, nem csak ünnepre készül. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük.
  2. A gyúródeszkát alaposan belisztezzük, és az összekevert tésztát ráborítjuk. (Figyelem, a tészta egyáltalán nem néz ki most még normális pogácsatésztának, senki ne ijedjen meg ettől! :))
  3. A deszkára borított tésztát lisztes kézzel pofozgatjuk, hogy mindenhol beliszteződjön, majd könnyed, laza mozdulatokkal finoman meggyúrjuk. (Nem cél, hogy lisztet vegyen fel, csupán csak ne ragadjon, erre figyeljetek oda, különben nem lesz könnyű a tészta.)
  4. A már szépen összeállt tésztánkat lisztes nyújtófával lazán és könnyedén kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és meghajtogatjuk a következőképpen: balról jobbra a közepéig, majd a másik felét ráhajtjuk, és végül alulról félbe.
  5. Kinyújtjuk ismét a tésztát, majd a hajtogatást pihentetés nélkül megismételjük, csak az ellenkező irányba.
  6. Mivel ez a recept pont attól nagyszerű, hogy nem kell pihentetni -aki akarja, megteheti - ezért ismét kinyújtjuk a tésztát kb. 1cm vastagra. Közben a sütőt melegítsük elő a maximumra (nálam ez 250 fok).
  7. Tegyünk a tepsibe, sütőlemezre - kinek mije van - sütőpapírt, szaggassuk ki a pogácsákat, és helyezzük őket egymás mellé, kb. 2-3 cm távolságot hagyva a pogik között.
  8. A tojást keverjük fel alaposan, majd kenjük meg vele a pogácsák tetejét. Minden pogácsára egy csipet sajtot tegyünk.
  9. Tegyük a tepsit a sütőbe, és maximum hőfokon, légkeveréssel addig süssük, amíg szépen feljönnek a pogácsák. Ezt figyelni kell, de kb. 4-5 perc. Ezután vegyük vissza a hőfokot 200 fokra és addig süssük a pogikat, amíg szép piros nem lesz a teteje. Minden adag pogácsát ugyanígy kell sütni! Mivel ez az adag legalább 4 tepsi - kb 140 darab - ezért minden adag előtt újra fel kell melegíteni a sütőt a maximumra!
  10. Miután kisültek a csodapogik, tegyük szép tányérra, vagy guszta üvegtálba és kápráztassuk el velük a családot/vendégeket!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x39 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 726
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós pogi, juhtúrós pogácsa, sajtos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691
finomliszt 60 dkg
tehéntúró 50 dkg
juhtúró 10 dkg
margarin 60 dkg
tejföl 175 g
instant élesztő 1 tasak
6 kk
sajt 10 dkg
tojás 1 db