Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-pudingos csiga

Túrós-pudingos csiga
Túrós-pudingos csiga
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, és kipróbáltam némi változtatással. Ugyanis a töltelékhez erdei gyümölcsöt írt, de mivel nem volt itthon, a mazsola is megtette. Az élesztőnél pedig nem instantot használtam, hanem rendeset.
Így is finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és végül a puha margarint.
  3. A tésztánkat jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. (kb.1 óra)
  4. Míg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverjük, majd hozzáöntve a többi tejet
  5. készre főzzük.
  6. Mikor elkészült, apránként belekeverjük a túrót. Megkóstoljuk, és ha igényli kevés cukrot tehetünk még hozzá.
  7. Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  8. Mikor a tésztánk megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük.
  9. Kb. 2 cm vastagra vágjuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe rakjuk.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 35 205
elküldve: 14
receptkönyvben: 841
elkészítve: 40/60
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás csiga túróval, túrós-pudingos krémmel töltött kelt tészta

Hozzászólások (52)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2018-08-07 23:33

Kedves pötyi64!

Igazán finom lett a sütemény és nagyon hamar elfogyott! Kipróbáltam már leveles tésztával is, azzal sem lehetett elrontani :) Köszönöm a receptet! Üdvözlettel: il-di.

Levendula5
Levendula5 Sun, 2014-12-07 11:51

Szia!

Megsütöttem a csigákat, és nagyon szép formásra sikerültek. A tölteléket 3 dl tejjel készítettem és egy csepp sem folyt ki belőle, szeletelés után picit megigazítottam, miután a tepsibe kerültek és gyönyörű csigáim lettek. Máskor is el fogom készíteni.
Köszönöm szépen a receptet.

Üdvözlettel: Levendula5

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-11-24 17:35

Nagyon szuper lett, 3 dl tejjel a töltelékbe és száraz, kinyomkodott túróval egyáltalán nem lett folyós. Ki fogom próbálni gyümölcsökkel is. Köszi a receptet és a kommentelőknek a hasznos tanácsokat!

Wiky07
Wiky07 Tue, 2013-01-29 20:48

most csinálom az utolsó adagot....nagyon jól néznek ki és finomak is lettek.bár alig birtam feltekerni a pudingos töltelékkel a tésztát,mert szerintem több lett a tej a pudingban.máskor jobban odafigyelek...de ettöl függetlenül megsült szép aranybarnára...nagyon guszta lett...nagyon köszönöm a receptet!máskor is sütni fogok ilyet.amugy szerintem ezt a tésztát majd használom több féle töltelékkel is...akár sósan is....csak akkor a cukrot kihagyom. :P mi a véleményetek erről?

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Wed, 2013-01-30 08:41

Szia! Más töltelékkel is nyugodtan megtöltheted, mert én már kipróbáltam és úgy is nagyon finom volt.
Egyébként örülök, hogy ízlett. :-))

sch.kata
sch.kata Sat, 2013-01-05 18:25

Gratulálok a recepthez. Én 2,5dl tejjel készítettem a pudingot. Így nem folyt ki a töltelék.
Az egész családnak nagyon ízlett. Köszönjük!

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó Sun, 2012-03-04 15:06

Megsütöttem, nagyon finom lett. Én 3 dl.tejben főztem meg a pudingport, miután langyosra hűlt akkor kevertem össze a túróval. Így nem folyt ki a töltelék. tettem bele egy citrom reszelt héját is. Köszönöm a receptet, elmentettem a receptkönyvembe, máskor is meg fogom csinálni.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-03-04 18:49

Szia Ildikó!
Örülök, hogy tetszik a csiga és nagyon szívesen. :-))
További jó sütést-főzést!
Üdv.: Pötyi

negyelabea
negyelabea Sun, 2012-02-05 16:31

Kedves Pötyi!
Ma megcsináltam a receptet. Nagyon jól sikerült, nagyon finom lett. Kicsit másképp csináltam, feltekertem, megkentem egy kis tojásfehérjével, majd betettem sülni a sütőbe. Így aztán nagyon finom pudingos, túrós kalács született belőle és egyáltalán nem folyt ki a töltelék. Köszönöm a receptet. További szép napot!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-02-05 19:06

Kedves Negyelabea!
Örülök, hogy kipróbáltad és , hogy ízlett, sőt még tovább is fejlesztetted! :-))Én is ki fogom így próbálni, az biztos, és nagyon szívesen!További jó sütést- főzést.
Üdv.: Pötyi

kriszti0513
Baloghné Nagy Krisztina / kriszti0513 Thu, 2012-01-26 18:52

Kedves Pötyike!Nagyon örülök ennek a receptnek,mert mindig nagy fejtörést okoz ,milyen édességet süssek édesszájú családomnak hétvégén:9.Ami olcsó,sok van belőle és finom.kíváncsian várom az eredményt:)Majd megírom!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2012-01-26 22:33

Kedves Kriszti!
Örülök, hogy kipróbálod a receptemet, és csak bizakodni tudok, hogy elnyeri tetszésedet.Várom a beszámolót, kritikát ha jó, ha rossz.
Üdv.: Pötyi

marinegin
Galló Lívi / marinegin Fri, 2012-01-06 12:49

Szia Pötyike! Most sülnek a csigák... :) Egy kicsit több túrót tettem bele, az állaga tökéletes lett. Kiváncsi vagyok, milyen lesz! Jah és nekem 13 db lett, de azok jó nagyok! :) Üdv: MG

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2012-01-06 21:27

Szia marinegin!
Örülök, hogy kipróbáltad! :-))
Remélem ízlett.
További jó sütést- főzést.
Üdv.: Pötyi

Zinacska
Zinacska Sun, 2011-05-01 19:44

Ma elkészitettem a csigákat és szépek lettek és finomak. Egy baj volt vele hogy nagyon hamar el fogyot.köszi a receptett ajálom mindenkinek.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-05-01 20:22

Szia Zinacska!
Örülök, hogy ízlett.:))Sőt annak még jobban, hogy pillanatok alatt elfogyott, ez azt jelenti, hogy tényleg jól sikerülhetett. :-)))
Köszönöm , hogy ajánlod!
Üdv: Pötyi

ircsike_Bp
ircsike_Bp Wed, 2011-04-20 11:50

Megsütöttem egy teljes adagot. Nagyon jó tésztája van. DE a töltelék borzasztóan folyik. Nagyon bánom, hogy nem olvastam el a hozzászólásokat mielőtt megsütöttem, mert akkor biztosan jóval kevesebb tejjel készítettem volna a pudingot. A töltelék fele a felcsavarás után a gyúrólapon volt. Onnan kanalaztuk fel. A tölteléken annyit változtattam, hogy tettem bele egy kis reszelt citrom héjat. Gondolom, ettől azért nem lett folyós. Szeleteléskor pedig a tésztában maradt töltelék fele folyt ki.
Írtad, a hozzászólásoknál, hogy trükközni kell a felcsavarásnál. Ezt a trükköt miért nem lehetett a receptbe beírni??? Pedig egyáltalán nem vagyok kezdő sütögető.

Ircsi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Wed, 2011-04-20 19:59

Szia ircsike Bp!
A reszelt citromhéj biztos , hogy nem tette folyóssá a tölteléket. Amikor csináltam a csigákat, a tölteléke nekem nem volt annyira híg. A trükközést a csigák tepsire való átemelésére értettem, hogy benne maradjon a töltelék, ahhoz, hogy jól át tudjam emelni egy széles pengéjű kést használtam és ami kifolyt azt kiskanál segítségével visszakanalaztam. Szerintem a túró minőségétől is függ, és a puding fajtájától is, hogy milyen sűrűségű lesz, ezért nem írtam bele a trükközést . Mindenki maga érzékeli a pudingja sűrűségét.( Volt már nekem is olyan pudingfőzetem aminél ugyanazt az arányt használtam mint máskor és mégse sűrűsödött be.) A másik mire én töltöttem addigra kihűlt a töltelékem, szerintem ez is közrejátszott abban , hogy nekem nem lett annyira híg. Bízom benne , hogy még fogod csinálni és akkor jobban sikerül.
Üdvözlettel : Pötyi
Ui.: Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! :)

ircsike_Bp
ircsike_Bp Wed, 2011-04-20 20:29

Köszönöm a választ. Teljesen száraz túróból készítettem. A puding dr.... volt. Nem volt meleg sem, mert a hűtőben volt. Ugyanis még a dagasztás előtt megcsináltam a tölteléket. Egyébként akkor lágyult el a töltelék, amikor a cukrot hozzá adtam.
Köszönöm a tészta receptjét, mert az valóban nagyon jó. Legközelebb majd jóval kevesebb tejjel csinálom a pudingot, akkor biztosan jó lesz.

Neked is kívánok kellemes húsvéti ünnepeket!

Üdv. Ircsike

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-02-10 11:07

lehet,hogy en vagyok a vaksi,de nem latom sehol,hogy hany percig kell sutni?ma delutan szeretnem megsutni,nagyon gusztusos:)ebbol az adagbol kb. hany csiga lesz?udv:szofika

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2011-02-10 22:51

Kedves Giuditta25!
Mire írom a választ valószínű, hogy már megsütötted!Sajnos csak most jutottam a géphez! A csigákat igazság szerint nem számoltam meg, hogy hány darab, de ha visszagondolok kb.20-24 db lehet.Végül is két tepsivel lett. A sütési idő pedig kb.30-35 perc de sütőtől is függ. Ha megsütötted remélem ízlett.
Üdv: Klári

gigike
gigike Mon, 2011-02-07 20:17

Kedves Pötyike!
Tegnap megcsináltam ezt a csigát,de csak fél adagot,mert kicsit tartottam tőle.Annyira jól sikerült,és olyan finom lett,hogy ezt mindenkinek fogom ajánlani.Köszönöm a receptet,nagyon fincsi,és különleges.Egyébként nekem nem lett folyós a töltelék,mert a pudingot kevesebb tejjel csináltam,hogy jó sűrű legyen.Köszike

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2011-02-07 20:45

Kedves Gigike!
Örülök, hogy kipróbáltad és hogy elnyerte tetszésed. :)) Egyébként egészségedre és nagyon szívesen ! Hát nem a megszokott csigák közé tartozik az biztos, de néha lehet egy kicsit újítani is. Az , hogy ajánlod másnak is csak örömmel tölt el, köszönöm.
További jó sütögetést.
Üdv: Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2011-01-27 21:16

Szia Éva!
Megnéztem az oldalt , ebbe a tésztába szerintem beleteheted nyugodtan, mert vastagabb és kelt tészta.
Üdv. Klári

szosa2
szosa2 Thu, 2011-01-27 11:04

Nagyon tetszik a recept, de most én rétest kívánok. Szeretném megkérdezni, ezt a tölteléket esetleg beletehetem rétesbe is, és ha kihűlt utána szeletelni?
Éva

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2011-01-27 17:07

Szia Szosa2!
Nem is tudom, a helyzet az, hogy szerintem a csiga tésztája egy picit elveszi a puding nedvességét ,lágyságát és azért szilárdabb a tölteléke . Én a Te helyedben csak 1 rúdformában próbálnám ki és ha nem sikerül akkor lényegében olyan nagy baj nem keletkezett. Az előző hozzászólásokban írtam, hogy az íze szerintem hasonlít a túrós buktáéhoz . A rétes tésztája elég vékony és nem tudom , hogy elbírná-e a töltelék súlyát, ha kipróbálod szerintem 2-3 lapot fogj, és légy szíves írd meg , hogy sikerült , mert kíváncsivá tettél! A szeletelés kihűlés után szerintem nem probléma.
Jó sütést, várom válaszod!
Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2011-01-25 20:30

Szia Bazsu 69!
Nem kell kihűteni , mert a túró úgy is lehűti, de ha gondolod egy kicsit lehűtheted és utána teszed bele.
Jó sütést , főzést! További szép napot!
Pötyi

bazsu69
bazsu69 Tue, 2011-01-25 18:57

hali PÖtyike! egy kérdésem lenne:a kihűlt pudinghoz adjuk a túrót?

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-01-24 21:09

Kedves Pötyike!
Nagyon jól sikerült a csigád! Puha, illatos a tésztája, a tölteléke mennyei! Jónéhány darab szinte forrón elfogyott, mert nem tudtuk kivárni, amíg meghűl. Szóval teljes siker. Köszi ezt a remek receptet, máskor is elkészítem. Köszönöm a jó tanácsokat is a töltési trükkel kapcsolatban.
Szép estét!
Edit

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2011-01-24 21:43

Kedves Edit!
Csak ismételni tudom magam , hogy nagyon szívesen és váljon egészségetekre!!! :)
Neked is további szép estét / napot!
Pötyi

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2011-01-24 10:17

Kedves Pötyike!

Azon gondolkodtam ,hogy mit csináljak a túróval amit a minap vettem , mikor megláttam a receptedet már nem volt kérdés! Tudtam,hogy ezt elfogom készíteni , most csináltam meg reggel , egy adag már kisült a másik a sütőben , ez valami szuper!! Nagyon finom! Köszönöm a receptet! Ja és mentve a receptkönyvembe! :) Tuti ,hogy máskor is elkészítem! Üdv: Dorka

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2011-01-24 17:28

Szia Kedves Dorka!
Köszönöm dicsérő szavaidat és nagyon örülök , hogy elnyerte tetszésedet és hogy finomra sikeredett.
Nagyon szívesen , és további jó sütögetést.
Üdvözlettel: Pötyi

anyamaci 22
anyamaci 22 Sun, 2011-01-23 15:20

Kedves Pötyike!
Annyira megtetszett ez a csiga,hogy minél előbb kipróbálom.Már sütöttem ehhez hasonlót,igaz,rumpuncs pudingot használtam,és azzal is nagyon finomra sikerült.De ezt a receptet is elkészítem,mert ezt a változatát még nem ismerem.Köszike!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-01-23 18:54

Szia kedves Anyamaci 22!
Örülök , hogy tetszik a recept és szívesen. Remélem , hogy ízleni is fog. Előző válaszomban pont azt írtam , hogy az ízét a túrós buktához tudtam hasonlítani, de a helyzet az , hogy mindenki a maga ízlésére formálhatja. Ha elkészítetted légyszí írj, hogy hogy sikerült.Köszi!
Üdvözlettel: Pötyi

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-01-23 12:38

Kedves Pötyike!
Gyönyörűek a csigáid! A túrós, vaníliás ízét meg el tudom képzelni. Sajnos most nincs itthon túróm, de holnap tárkonyos húsgombóclevest főzök és már eldöntöttem, hogy ez lesz a második fogás.
A családom már előre örül. Köszönöm a receptet!
Kellemes hétvégét kívánok Neked!
Edit.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-01-23 18:48

Kedves Edit!
Köszönöm az elismerést és szívesen . Majd légy szíves írd meg , hogy milyem lett. Igazság szerint én a töltelék ízét amikor kisült a túrós buktához tudtam hasonlítani. Előre szeretném jelezni, hogy a szeletelésnél a krém kicsit folyós , így egy picit trükközni kell. Várom válaszod és jó sütést kívánok!
Üdvözlettel: Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-01-22 14:57

Szia Eszter!
Köszönöm szépen!
Tőled ez igazán kedves elismerés, mert amiket Te sütsz és főzöl ahhoz én fel sem érhetek!
Üdvözlettel: Pötyi

1066
finomliszt 45 dkg
friss élesztő 5 dkg
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 6 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
citromhéj 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
mazsola 10 dkg