Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-pudingos gyümölcstorta

Túrós-pudingos gyümölcstorta
Túrós-pudingos gyümölcstorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tavaly készítettem szülinapra. A barátnőm kitalálta, hogy puding legyen benne, külön valami túrós krém. Én meg ezt alkottam belőle!

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Pudinghoz

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tortához a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. 26 cm-es tortakarikában megsütjük kb. 25-30 perc alatt 170 fokon.
  5. Ha kihűlt, elvágjuk félbe.

Pudinghoz

  1. A tejben a cukorral megfőzzük a pudingport.
  2. A tortalap alsó felét visszatesszük a karikába, és ráöntjük a forró pudingot, kissé elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. A zselatint felfőzzük fél deci vízben.
  2. Közben a pudingport a többi vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük.
  3. Majd ehhez még hozzákeverjük a felvert hulalát.
  4. A krém nagy részét rákenjük a kihűlt pudingra, rátesszük a másik lapot, majd erre kenjük a többi krémet.
  5. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.

Tetejére

  1. A zselatint a befőtt levével és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a festéket, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a gyümölcsöket összevágjuk, és rátesszük a torta tetejére. Leöntjük a zselatinnal, és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.
  3. Felverjük a hulalát, és feldíszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrókrémes-pudingos gyümölcstorta, gyümölcstorta túróval és pudinggal, pudingkrémes túrós gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 4 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 6 dkg
tehéntúró 25 dkg
zselatin 0.5 dkg
víz 2 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
növényi habtejszín 2 dl
zselatin 1.5 dkg
gyümölcskonzervlé 1.5 dl
víz 1.5 dl
ételfesték 3 csepp
növényi habtejszín 2 dl
őszibarack konzerv 25 dkg
eper 10 dkg
kivi 2 közepes db