Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-ribizlis felfújt

Túrós-ribizlis felfújt
Túrós-ribizlis felfújt
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőforma lehet hőálló üveg-, porcelán- vagy fémtálka is, kb. 3/4-ig töltsük meg, mert "felemelkedik".

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót 8 dkg cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát.
  3. Rászitáljuk a lisztet, és azt is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A formákat vajjal kikenjük, kristálycukorral megszórjuk, majd kétharmadig megtöltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a leszemezett ribizlit.
  5. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük a felfújtakat.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bambi333

Mióta szakács: 2010.07.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis felfújt, túrós-ribizlis szuflé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
tehéntúró 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 18 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 12 dkg
piros ribizli 15 dkg
vaj 1 ek
cukor 1 ek