Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-sajtos kifli

Túrós-sajtos kifli
Túrós-sajtos kifli
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam ma gombfoci versenyre ment, ahol mindennel foglalkozik, csak azzal nem, hogy egyen. Olyasmit kellett készítenem, amit biztosan elfogyaszt, és reggel kényelmesen megsüthetek. Isteni finom, légies kiflik lettek.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, túrót, olvasztott vajat, a lisztet és a sót, könnyű tésztát gyúrunk belőle, 1 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 3 részre osztjuk. Mindegyik adagot kinyújtunk kb. 30 cm átmérőjű körré, amit derelyevágóval 6 cikkre vágunk. A széles részébe 1 teáskanálnyi tömlőssajtot töltünk, és feltekerjük kifli formába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, tojással megkenjük a tetejét és tetszőlegesen megszórjuk reszelt sajttal, mákkal, szezámmaggal, vagy bármivel, amit szeretünk. 20 percet újra kelesztjük.
  5. 180 oC-on, hőlégkeverésen ( alul-felül sütésen: 200 oC / gázsütő: 4-es fokozat) 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 153
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos kifli, töltött kifli, sajtos patkó

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 18:19

Kedves Döme -Ádám!
Biztosan jól csináltál mindent. Egy lágy, kellemes kifli volt a végeredmény. Ha jól értem ez neked sikerült. Van-e már bagett sütőd? Ma készítettem egy újabbat, ésd eszembe jutottál. Üdv: Évi néni

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2012-07-17 22:02

Igen, nagyon finom volt ez a kifli is!
Bagett sütőm még nincs, de nagyon vágyok rá!..... addig meg szorgalmasan sütöm a tepsiben.....

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-07-18 10:15

Kedves Döme Ádám!

Feltétlenül javaslom azt a bagett sütőt. Meglátod, egy más kategória. Érdemes. Jó sütés-főzést! Üdv: Évi néni

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2012-07-12 16:37

Kedves Évi néni!
Ma délután elkészítettem ezt a finomságot, de mivel a szünidő miatt a családom egy része igazoltan van távol ( táborozik), úgy gondoltam csak fele mennyiséggel kísérletezek. Ez rendben is volt odáig, míg véletlenül a teljes adag tejet nem tettem bele a tésztába, mely természetesen így híg lett.... Nem estem nagyon kétségbe, liszt+ túró+ egy kis élesztő hozzáadásával egy kellemes állagú tésztát gyúrtam, s ezzel dolgoztam tovább a leírtak szerint.
Nem tudom, hogy az eredeti recept szerint milyen ez a kifli, de így valami leírhatatlanul finom péksütit sütöttem!
Nagyon köszönöm ezt a sajtos sütit, ígérem legközelebb figyelmesebb leszek, s kipróbálom a pontosan megadott receptedet is, mert egész biztosan úgy is tökéletes!

442
tehéntúró 15 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
vaj 6 dkg
tejföl 1.5 dl
élesztő 1.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 tk
finomliszt 45 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
tojás 1 db
mák 2 dkg
szezámmag 2 ek
sajt 5 dkg