Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-sajtos rúd egyszerűen

Túrós-sajtos rúd egyszerűen
Túrós-sajtos rúd egyszerűen
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors rágcsálni valót készítettem. Kiválóan alkalmas vendégváráskor, mert előző este összegyúrom, beteszem a hűtőbe, másnap kiveszem, nyújtom, sütöm.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, belemorzsoljuk a vajat, élesztőt, és pici langyos tejjel gyorsan összegyúrjuk.
  2. Kettévesszük, befóliázzuk átlátszó fóliával. Egyik felét fagyasztóba tesszük, 2-3 hétig is eláll. Másik felét 1 éjszára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk.
  4. 175 fokon tepsinként 10-12 percig sütjük. Maradjon szép világos, így másnap is finom, porhanyós.
  5. Egy adagból sűrűn rakva 2,5 tepsi rúd lesz. Ez dupla adag!!!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 347
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudacska, élesztős sajtos rúd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-10-29 22:12

V. E. - olyan ismerős....VnéEdit?
Nahát, ezt is kiemelték ma - a Facebookkon a Nosalty! :)))
Ma nagyon feledékenyek! :)

bokine
bokine / bokine Thu, 2017-11-02 09:23

Nem értem a pikírt megjegyzésedet Walaky/Judith59 . Völgyesi Erika a becsületes nevem, és nem értem miért bántja a szemedet, hogy kiemelték a receptemet. Mielőtt bejegyzést írsz, kérlek informálódj, hogy ne bánts meg másokat. Köszönöm :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-11-03 09:41

Nem az bántja a szememet, "bokine / bokine", hogy kiemelték a receptedet!
Tudod, nem bírom a kivételezést, valaki "futtatását", az igazságtalanságot - ezekből itt is van bőven, sajnos, a Nosalty gondoskodik róla! Tudod, sokszor nem írják ide, hogy kiemelték a Facebookon az illető receptjét, s a legtöbb esetben ez attól függ, kinek a receptje - tehát megy a favorizálás vastagon! Te ezt nem látod át, én igen! :) Ja, másnak viszont, még levegőt sem vettek, de ideírják gyorsan! :) Ha nem érted, miért előnyös a kiemelés tényének elhagyása, arról már nem én tehetek, viszont, én értem, nagyon is! :) Más - szerintem, semmi bántót nem írtam, nem kell informálódnom! :) Viszont, akinek a nevét írtam oda, ő szokta így jelölni a fotóit, ugyanilyen betűtípussal, s te sem így szoktad! :) Mielőtt írsz, kérlek, informálódj! (Engem nem bántottál meg, mint, ahogyan én sem téged!) Köszönöm! :)

Normál esetben megszólítással (így kulturált) kezdem írásomat, ez nem normál eset! :)

594
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 50 dkg
vaj 35 dkg
friss élesztő 2 dkg
1 ek
tojás 2 db
tej 2 ek
trappista sajt 20 dkg