Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-sajtos vendégváró

Túrós-sajtos vendégváró
Túrós-sajtos vendégváró
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyors és egyszerű, de finom falatokat, ez pontosan ilyen. Ráadásul maradt még bőven a Székelyföldön saját kezűleg szedett, szárított, mosott, átválogatott köménymagomból is, ehhez tökéletesen passzolt is. :)

hozzávalók / 4 adag

  • 200 g finomliszt
  • 120 g zabpehelyliszt
  • 3 db tojás (1 tojás a tésztába, 2 a kenéshez)
  • ízlés szerint (nagyjából 2 csapott kiskanállal)
  • 250 g vaj (margarin is jó, vagy vegyesen is jó)
  • 250 g tehéntúró
  • 150 g sajt (reszelve (trappista, füstölt, bármilyen keményebb sajt megfelel))
  • 10 ek napraforgómag (ez lehet köménymag, tökmag, mák, stb. is a tetejére)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétfajta lisztet (természetesen lehet simán csak finomlisztből, vagy zabliszt helyett bármilyen más lisztből is készíteni) átszitáljuk, és minden más hozzávalóval (túró, 1 db tojás, reszelt sajt, vaj/margarin, só (lehet még fűszerezni borssal, szárított zöld fűszerekkel, köménymaggal, stb.)) együtt összegyúrjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tésztát (zab)lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk (nagyjából 4 mm), és 2 felvert tojással megkenjük, majd tetszőleges magvakkal, fűszerekkel gazdagon megszórjuk. (Lehet tökmag, szotyi, mák, köménymag, stb.) Ezután egy éles késsel felvágjuk. A forma lehet négyszög, háromszög, bármi, amit csak szeretnénk. Arra figyeljünk csak, hogy ezt már nem gyúrhatjuk újra, így érdemes az egyszerűbb geometriai formáknál maradni. Én általában össze-vissza csinálom, és azt mondom, hogy rusztikus. :)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben adagonként nagyjából 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kr1szt1

Mióta szakács: 2019.10.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ropogós, sajtos rudacska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1144
finomliszt 200 g
zabpehelyliszt 120 g
tojás 3 db
0 ízlés szerint
vaj 250 g
tehéntúró 250 g
sajt 150 g
napraforgómag 10 ek