Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós sajttorta

Túrós sajttorta
Túrós sajttorta
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden formában próbálkozom fehérjét csempészni kamasz gyermekem szervezetébe.
Ha olyasmit csinálok, amivel a haverokat kínálhatja, ő is szívesebben lakmározik belőle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Krém nélkül is kiváló ez a sajttorta.
 
A parajt csak azért teszem a fokhagymás vajhoz, hogy színt adjon a krémnek. Türelmesebb háziasszony spenótporral is színezhet: tálcára vagy tepsire teregetve megszárítjuk a spenótleveleket, dörzsmozsárban összeporítjuk. Lezárt üvegben jó sokáig elálló, teljesen természetes ételszínezék. Színezhetünk vele tésztát is.
Az a jó a spenótporban, hogy fűszer nélkül annyira semleges az íze, hogy nem viszi el jelentősen az ízhatást, viszont nagyon intenzíven fest!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

A sajttorta elkészítése:
  1. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és a cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a vajjal és a túróval jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a campingsajtot, sózzuk, majd kanalanként belekeverjük a keményítőt, a lisztet, és a sütőport.
  4. Végül könnyű kézzel a tojásfehérje habot is hozzákeverjük.
  5. Forró sütőben mérsékelt tűzön megsütjük.

 
A krém elkészítése:
 

  1. A lágy vajat a citrom levével habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, a fokhagymát és a parajt. Jól elkeverjük.
  3. Végül a sajttortát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 781
elküldve: 5
receptkönyvben: 309
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta sajttal és spenóttal, túrós-spenótos sajttorta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ILDIKO007
ILDIKO007 Wed, 2011-09-07 21:50

Kedves Ildiko,
szeretném kipróbáli mert ez a "tészta" recept szerintem sokmindennel kombinálható...
Nagyon jól hangzik :) Csak azt szeretném tudni, hogy kb. hány percig kell sütni ?????
Köszi
Ildiko

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Mon, 2011-06-13 19:00

Kedves Ildikó!
Én ugyan egy 22 centis tortaformában sütöttem, de mégsem lett olyan magas, mint önnek a képen. Nem tudom, hogy mit ronthattam el. A tölteléket medvehagymás pestóval készítettem. A férjem nem bírja abbahagyni a nyammogást!!!! :)
Köszönjük a receptet, nagyon fogjuk szeretni!
Esetleg arra volna valamilyen ötlete, hogy magasabbra tudjam én is varázsolni?
Köszönettel,
N

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Sun, 2011-06-12 16:49

Most van a sütőben! Nagyon izgulok. :) Én egy 22-es formába raktam!
Ha kész, akkor beszámolok. Gluténmentes lisztkeverékkel, xillittel. Remélem jó lesz.

Köszönettel,
N

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Sun, 2011-06-12 11:40

Kedves Ildikó!
Remélem utoljára zaklatom a kérdéseimmel! :)
Mekkora a tortaforma, ami a képen látható?

Köszönettel,
N

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Fri, 2011-06-10 13:50

Kedves Ildikó!
A bazsalikom illene hozzá a töltelékben? Esetleg azzal megpróbálnám még, ha ön szerint nem üt el nagyon.
köszönettel,
N

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Fri, 2011-06-10 13:04

Kedves Ildikó!
Érdeklődni szeretnék, hogy előző nap elkészíthető- e, merthogy vendégeknek szánom. Illetve gluténmentes liszttel is működhet- e ön szerint.
Köszönettel,
N

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-03 10:41

finom nagyon és könnyű elkészíteni

abonyka
abonyka Sun, 2011-03-13 14:39

Köszönöm a receptet, tényleg ízletes, bár nekem kicsit erőteljes ízűre sikeredett a krém.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-23 00:20

Nagyon erdekes, koszonom

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-11 11:27

Szia! Jo a recept, ki szeretnem probalni, de nem tudom, hogy mekkora a campingsajt. Egy kocka vagy egy doboz kockasajt, vagy mas kiszerelesben is kaphato? Koszi!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2009-03-09 11:58

Szia Látogató!

Rukkolás krém is jó bele, meg tulajdonképpen egy csomó más is: fehér, piros, zöld, a legkülönbözőbb ízekkel, ami a sajthoz passzol. Ilyenből pedig jól állunk!

Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-09 07:42

Nagyon jó kis recept, feltétlenül kipróbálom.
Csak egy ötlet, mi lenne, ha a parajt rukkolával helyettesítenénk, ami szintén szinezné és kesenyés íze még érdekesebbé tenné.

233
tehéntúró 25 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
sajt 10 dkg
tojás 6 db
cukor 1 ek
citromlé 10 csepp
kukoricakeményítő 4 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
spenót 2 dkg