Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-sárgabarackos kuglóf

Túrós-sárgabarackos kuglóf
Túrós-sárgabarackos kuglóf
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rákaptam a kuglóf sütésre, egyiket készítem a másik után. :) Nagyon finom recepteket találtam itt is, és most gazdagítanám a listát ezzel a recepttel, amit az egyik sütis könyvemben találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A tetejére

ajánlat

Elég sűrű lesz a massza, de ne ijedjünk meg tőle, szépen meg fog sülni és finom puha lesz a kuglóf. :) Aki szereti a mazsolát, bővítheti a hozzávalókat 10 dkg-nyival és a sárgabarackkal együtt keverje a tésztába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk.
  2. A puha vajat vagy margarint habosra keverjük, apránként belekeverjük az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és az aromát, krémmé keverjük.
  3. Egyenként alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat, majd hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót is.
  4. A sütőporos lisztet átszitáljuk és a tejjel felváltva, két adagban a vajas krémbe keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot is.
  5. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és kihűtjük. Befejezésül porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 290
elküldve: 7
receptkönyvben: 381
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös kuglóf, túrós kuglóf aszalt gyümölccsel, sárgabarackos kuglóf

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Mon, 2017-02-13 18:04

A szokott kuglóf tésztánál jóval sűrűbb volt a tésztája nyersen. Féltem is picit. Úgy kellett spatulával belekenegetnem a formába.
A végeredmény mégis TÖKÉLETES. Könnyed, omlós, kívül-belül szép. Mindent a receptben leírtak alapján csináltam.

lilkapsas
lilkapsas Mon, 2015-03-30 15:30

Kedves Samiya!

Hű, hát ez nagyon finom lett! Egy picivel több tejet tettem bele (felbátorodva a hozzászólásokból), de sűrű, kenhető maradt. Bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki, a túrótól egészen különleges lett.
Ha megengedtek egy gyakorlati tippet: nekem is elektromos sütőm van, de először egy kicsit az előírtnál mindig magasabb hőfokra melegítem, majd 5-10 perc múlva leveszem a hőfokot 150-160 C-ra, s így kb. 1 óra kell egy normál kuglófhoz (23 cm). Én úgy tudom, hogy a kuglóf titka, hogy viszonylag alacsony hőmérséklet kell neki, s tapasztalatom szerint sokszor elég az alsó sütés, mivel ennyi idő alatt a felső láng nagyon megsütné, kiszárítaná a tetejét (illetve majdani alját). Sokszor így kikapcsolom a felső lángot. Remélem, hogy minél többeknek sikerül ez a finom kuglóf. Ezer köszönet a receptért! További sok finomságot kívánok!
Üdv: Mariann

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2015-03-31 11:16

Kedves Mariann!

Örülök, hogy nálatok is sikere volt ennek a kuglófnak. :) Köszi a sütési tippet is, biztosan sokunknak hasznára válik majd.
Köszönöm a jókívánságot is, idő közben már sok finomsággal elkészültem, ha van időd, nézz szét nálam is: http://gasztro.kabocaweb.hu/

Jó sütögetést és ünnepi készülődést kívánok!
Üdv, Samiya

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sun, 2014-12-28 22:53

Sütőben... annyi változtatással, h én túrós-mazsolásat csináltam...kíváncsi vagyok nagyon. :) Holnapra készül reggelire a gyerkőcöknek.
Köszi a receptet! ;)

PappKata
PappKata Wed, 2014-01-22 22:24

Szia!
Ízre nagyon finom volt, de sajnos nekem is kemény lett a széle, tömörebb a közepe, a teteje pedig kicsit megégett... nem tudom, miért nem sikerült :( legközelebb kicsit több tejet fogok hozzá tenni, nem adom fel :)

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2014-01-27 19:41

Szia Kata!
Örülök, hogy ízlett és hogy nem adod fel. :) Sok múlik az alapanyagokon, hogy éppen mennyi folyadékot vesznek fel, ha úgy érzed, mehet hozzá még egy kevés tej, akkor adj hozzá nyugodtan. Remélem, legközelebb már tökéletes lesz. :)
Üdv:
Samiya

PappKata
PappKata Wed, 2014-01-29 23:11

Köszönöm szépen :) Én is remélem, hogy sikerül :)
Üdv!
Kata

Misty
Misty Sun, 2013-12-01 22:43

Hűűűű.. Hát ez.. hát ez.. valami isteni! :) Szülinapomra készítettem el, hogy ne maradjak már valami sütiféleség nélkül, és azt kell mondjam, új kedvencet avattam :) Kicsit több túrót és tejet, valamint barackot tettem bele, mert nagyobb a formám, az állaga és az íze is tökéletes lett!

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Thu, 2013-01-31 18:20

Sziasztok! Én sajnos nem számolhatok be ilyen pozitív élményekről.:) A tésztába tényleg "csak" ennyi folyékony alkatrész kell? Nekem az alaptészta gyúrt tészta keménységű lett, a kuglóf-formába "öntés" így szóba sem jöhetett...belenyomkodtam egy ilyen hosszúkás formába - hát, a végeredmény...:) Nem pont ilyen lett. :) Sem nem szellős, se nem lágy, belül tömör, kívül kemény, az alj ameg is égett, mert a tűpróbát nem állta ki. :)

Nektek lágy az alaptésta? Úgy értem tényleg lehet önteni a kuglófformába?
mi lehet a baaaaaj? :))

Samiya
Samiya / Samiya Fri, 2013-02-01 00:19

Szia Judit!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! :( A tészta nálam se volt egyik alkalommal se önthető, viszont nem is volt gyúrt tészta állagú. Egy sűrűbb massza volt, amit el kellett egyengetni a formában. Hogy mi lehetett a baj? Háát.. sok múlik a liszten. Bizony nagy különbségek vannak liszt és liszt között.. Sokféle lisztet kipróbálok én is, van, amelyiknél olyan gyönyörű és jó lesz egy sütemény, másik liszttel ugyanaz egy katasztrófa. Legközelebb más süteménynél is nyugodtan adj hozzá még kevés folyadékot, ha úgy érzed, hogy kell még neki! Nálam is van, hogy több folyadékot adok hozzá, de van olyan is, amikor elég neki kevesebb is! Esetleg még a túró is szóba jöhet, hogy milyet veszel. Ott is van, ami vizesebb, van, ami szárazabb.
Ami itt még konkrétan gond lehetett, hogy a tojásokat hogyan dolgoztad el benne. Tényleg egyenként kell hozzáadni és legalább fél percig nyugodtan lehet verni, hogy minél habosabb legyen! Remélem, tudtam segíteni és azért valamikor újra megpróbálkozol vele, mert tényleg nagyon finom! :)
Üdvözlettel: Samiya

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-10-06 20:54

Szia, Samiya, megsutottem ezt a nagyon finom kuglofot, 26-os kerek tortaformaban (kuglof forma vasarlas betervezve), a recept ugy jo, ahogy van, a ferjem nagyot villantott a munkahelyen vele, a kollegai allandoan szekaljak magyar suti utan, na elvitte a suti egy negyedet, 5 perc alatt eltuntettek az irodaban, a receptet is elkertek...:) Koszi szepen, udv, Eva

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-10-07 15:53

Szia Éva!
Na ennek örülök! :) A végén nem győzöd majd sütni a sok finomságot a kollégáknak! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

ui: Finom volt a fitoura!

sinn
sinn Sat, 2012-07-14 23:14

Kedves Samiya!

Köszönet a receptért, nagyon finom lett. Kicseréltem a lisztet gluténmentesre, a cukrot nyírfacukorra és így is egy isteni sütemény lett. Az egyik legjobb recept, amit innen próbáltam. Azt hiszem, sokszor fogom elkészíteni. :-)

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-07-15 12:38

Kedves sinn!
Nagyon szívesen és külön öröm, hogy ez lett az egyik kedvenced is! :) Én is nagyon szeretem, legközelebb aszalt vörös áfonyával fogom kipróbálni, csak most sütés-stop van nálunk. :) Köszönöm a visszajelzést!
Üdv: Samiya

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2012-04-28 17:23

Szia Samiya! Ez a kuglóf nekem is nagyon tetszik, el is mentettem! A fotód is klassz. Sajnos nincs kuglóf formám, de most már be kell szereznem. A te sütid színe nagyon szép kívülről is. A múltkor aszalt áfonyás-mazsolás túrósat csináltam citromos vanília sodóval, és pástétom formában sütöttem. Nagyon finom lett, de kívül 5 mm szénréteg borította. Bizonyára sok múlik a forma anyagán is. A tiéd milyen anyagból van? Fogalmam sincs, miért égett meg úgy az enyém, amikor a 180 'C nem sok ennek a kevert tésztának. Ráadásul nem is sütöttem 60 percig, mivel nem kuglóf formában sült. A recept hőlégkeveréses sütést javasolt, de látom, nálad alul-felül. Tudnál tanácsot adni? Köszi! Üdv: Gabi

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2012-04-28 20:24

Szia Gabi!
Nekem se volt sokáig kuglóf formám, de a párom meglepett eggyel karácsonyra, mert tudta, hogy nincs, de szeretnék! :) Teflonbevonatost kaptam, de én azt is ki szoktam vajazni és lisztezni, és soha nem volt vele gond, mindig gyönyörűen kijött a formából és nagyon szép színe volt mindnek. A mi sütőnk sajnos nem tud hőlégkeverésesen sütni, ezért vagyok kénytelen mindent alul-felüli sütéssel megoldani. :) A sütési idő nálam is más minden kuglófnál. Hol több, hol kevesebb, mint a megadott. Mindig figyelni szoktam és ha látom, hogy már szépen megdagadt és a színe is alakul, akkor bele szoktam szúrni egy hústűt vagy villát, mint a piskótánál, hogy megsült-e rendesen, így nem is égett meg egyik sem. Az én formám egyébként az Interspar-ból van, ott van többféle méretben is. Annyit tudok még segíteni, hogy ha hőlégkeverésesen akarod megsütni, akkor elvileg ott elég a 160 'C és nem kell előmelegíteni. Remélem, hasznodra lesz, amit írtam! Nagyon-nagyon finom ez a kuglóf, érdemes kipróbálni! :) Majd írd meg, hogy sikerült!
Üdv: Samiya

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2012-04-28 22:02

Szia Samiya! Köszi a gyors választ! A mi sütőnk alul-felül és hőlégkeverésessel is tud sütni, de én legtöbb esetben jobban kedvelem az alul-felült. Természetesen én is bele szoktam szúrni egy hurkapálcát, amikor már kezd jónak tűnni a süti, de a múltkor, amikor kívül úgy megégett a külseje, akkor belül még folyt, és ez elég fura volt. Én arra gyanakodtam, h. épp a teflonbevonat miatt sült meg annyira. Köszi a tippet a vásárlás kapcsán, majd szétnézek és, ha megsütöm a te kuglófodat, be fogok számolni az eredményről. Szép napsütéses hosszú hétvégét kívánok: Gabi

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2012-04-28 22:50

Szia Gabi!
Nagyon szívesen! Kár, hogy nem tudtuk megoldani a rejtélyt! Az jutott még eszembe, hogy talán maga a pástétom forma miatt lehetett, hogy az teli forma és akkor esetleg kisebb fokon kellett volna sütni.. nem tudom. :) Abból is van többféle, nem tudom, Neked milyen van. Viszont, ha veszel kuglóf formát, akkor én mindenképp a lyukasat javaslom, abban tuti átsül! :) (Azt hallottam, hogy egyre divatosabb a teli forma, csak ezért írom.) Én is kellemes hosszú hétvégét kívánok!
Samiya

mina88
mina88 Sun, 2012-04-01 12:52

Kedves Samiya!Épp most sült meg a kuglóf.Tökéletes!!!!!!!!Köszönjük a receptet!(nem volt itthon aszalt gyümölcs,2 banánt karikáztam fel,és a végén a tésztába kevertem lazán :) ) És isteni az illata!

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-04-01 16:19

Kedves Mina!
Nagyon örülök, hogy ízlik! Banánnal is biztos finom, ki fogom próbálni! :) Köszönöm, hogy megírtad!
Jó sütögetést!
Samiya

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-03-19 22:32

Nagyon szép, és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is. Gratulálok. Meg fogom sütni. Szép napot! Évi néni

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-03-19 23:28

Kedves Évi néni!
Köszönöm a dicséretet! :) Tényleg nagyon finom, hamar el is fogyott nálunk. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Samiya

1098
vaj 12.5 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 6 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
aszalt sárgabarack 15 dkg
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 5 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1.5 csapott ek
porcukor 2 ek