Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós sült puliszka

Túrós sült puliszka
Túrós sült puliszka
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A teteje ropog, alul puha, krémes, nagyon jó!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát a sóval egy lábosban kevergetve melegíteni kezdjük magában, amíg teljesen át nem forrósodik.
  2. Ekkor felöntjük a forró vízzel, és levesszük a tűzről, egyet még keverhetünk rajta, hagyjuk összeállni.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Egy teáskanalat a kisült zsírba mártogatva galuskákat kanalazunk egy tepsibe a darából. Egy sor puliszkára jön egy sor pirított szalonna és a túró, majd ismét a puliszka, végül a maradék szalonna.
  4. Kevés zsírral meglocsoljuk az egészet, majd előmelegített sütőben összepirítjuk.
  5. Tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 30 911
elküldve: 6
receptkönyvben: 237
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pirított puliszka, túrós-szalonnás puliszka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almandine
Almandine Sat, 2015-12-12 21:56

Most csináltam meg vacsorára, dupla adagot hármunknak. Jó recept, de a mennyiségeken én változtatnék. Az eredeti mennyiség két kis étkű embernek elég csak :) Ha 4 embernek készítenék akkor nem a dupláját, hanem a 3x mennyiséget csinálnám. Ezen kívül a szalonna túl sok. Ugyanannyi, mint a túró (15-15 dkg), ettől viszont nagyon zsíros lenne. Én kb. feleannyit használtam, és így is bőven elég volt. Túróból viszont többet tettem bele, 45 dkg -t a dupla adagba, de nem volt sok még ez sem.
Még azon gondolkozok, hogy a kukoricadara egy részét liszttel lehetne helyettesíteni. Enélkül elég morzsálódós lett, hátha az összetartja. Van olyan puliszkareceptem amibe fele-fele arányt javasolnak lisztből és darából.
Remélem nem haragszol meg a kritikáért, építőnek szántam. Hátha segít másoknak is.

1002
kukoricadara 1 bögre
víz 3 dl
1 teáskanál
tehéntúró 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
tejföl 2 ek