Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós szelet Judit konyhájából

Túrós szelet Judit konyhájából
Túrós szelet Judit konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor megsütöttem már a családnak ezt a túrós süteményt, mert mindamellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, olyan finom is. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes (22 cm-es) tortaforma alját és az oldalát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő kb 170 °C-ra.
  2. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra a cukrokkal, adjuk hozzá a vajat, a tejfölt, a citrom héját, és keverjük egyneművé.
  3. Majd adjuk hozzá a túrót és a sütőporos lisztet, az egészet fakanállal jól dolgozzuk össze.
  4. A fehérjéket egy csipetnyi sóval verjük habbá, és lazán forgassuk bele a túrós masszába. Simítsuk a formába, és toljuk a sütőbe kb. 30 percre.
  5. Amikor megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le a papírt, tegyük rácsra, és még melegen kenjük rá a tejfölös krémet.
  6. Díszítsük tetszés szerint.

Krém

  1. A tejfölt keverjük jól el a pudingporral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 523
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös krémes túrótorta, pudingos-tejfölkrémes túrótorta, túrótorta tejfölös vaníliás pudingkrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
tojás 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 4 dkg
tejföl 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
sütőpor 1 kk
finomliszt 4 evőkanál
1 csipet
tejföl 3 dl
vaníliás pudingpor 40 g