Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós táska ahogy Angie készíti

Túrós táska ahogy Angie készíti
Túrós táska ahogy Angie készíti
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levessel ettük ebédre.

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és 45 percet kelesztjük, majd elnyújtjuk, és 12×12 cm kockákra vágjuk.

töltelék

  1. A mazsolára öntjük a brandy-t, és állni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a tojássárgáját, a túrót és a mazsolát.
  2. Minden tészta közepére teszünk a töltelékből.

továbbá

  1. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük, széleit a közepére húzzuk, és kissé megcsavarjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokon 35-40 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós batyu, túrótöltelékes táska, mazsolás túrós táska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

temoni
temoni Tue, 2014-01-21 12:41

Szia!
2 kérdés: tojás nem kell a tésztába? És 2,5 dl joghurt (ami ugye eleve sűrűbb a legtöbb folyadéknál) és 3 ek olaj összefog 70 deka lisztet (ami azért elég sok...)? Mert nekem még egy csomó tej is kellett hozzá, és így is kemény lett a tészta, főleg a kelt tésztákhoz képest...

Marcsi53
Marcsi53 Thu, 2014-01-16 09:30

Nagyon guszta a képen, és egyszerűnek tűnik. Az élesztőt nem kell felfuttatni? Ki fogom próbálni.:)

Angela k
Angie-30 / Angela k Thu, 2014-01-16 13:31

Köszönom-igen egyszerű és finom,elfelejtettem leirni de ugyanúgy mind a sima kelt tésztát csak joghurtal felkelfuttani futatni az élesztőt
üdv

1399
joghurt 2.5 dl
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 70 dkg
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
mazsola 10 dkg
brandy 3 ek
margarin 10 dkg
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db
tehéntúró 50 dkg
tojásfehérje 1 db