Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós táska almás töltelékkel

Túrós táska almás töltelékkel
Túrós táska almás töltelékkel
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látom, hogy sokan túrós táskát sütnek, én is kedvet kaptam! Még nem sütöttem eddig. Az egyik oka, hogy a kelt tészta csak frissen jó, de nálunk nem fogy el egyszerre. Abból indultam ki, hogy Horvath Ilonának van a juhtúrós pogácsa receptje, ami másnap is finom. Gondoltam azt átalakítom édes tésztának, hogy a juhtúrót lecserélem a másikra, de akkor a töltelék ne túró legyen. A lányom azt amúgy sem enné meg, de az almásat viszont szereti. A vajat pedig azért helyettesítettem zsírral, mert nem volt annyi otthon. Zsír pedig mindig van, és mivel csak a kötött-tészta leveshez használom, van bőven. Töltéleknek használtam sült banánt is, de az nekünk nem igazán ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Banán töltelék készítése: 3 db banánt héjastól berakunk a sütőbe, amit előmelegítettunk 160 C-ra. 20 percig sütjük, hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és villával pépesítjük. Citromlével meglocsoljuk. A tészta közepét megkenjük nutellával, rákanalazzuk a banánt, és felhajtjuk a tészta négy sarkát. Ugyanúgy megkenjük, sütjük, mint az almásat. Ez a banánmennyiseg 4 táskához elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az áttört túrót, azzal is eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt, cukrot meg a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk állni fél órat. Kinyomkodjuk a levet, meghintjük a fahéjjal, egybekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, 12x12 cm-es kockára vágjuk, mindegyik közepére kevés diót hintünk. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, és a tészta négy sarkát felhajtjuk. (A biztonság kedvéért en megkentem felvert tojással.)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, az oldalukat, ahol összeérnek megkenjük olajjal, a tetejét pedig a tojással.
  5. Begyújtjuk a sütőt. Amíg bemelegszik, a táskák, addig pihennek betakarva.
  6. Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük. 13 táska lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás batyu túrós tésztában, túrós batyu almásan. almás túrós táska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1483
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
sertészsír 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 1 dl
cukor 6 ek
tej 0.5 dl
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
fahéj 1 tk
dió 4 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 teáskanál