Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejfölös lepény

Túrós-tejfölös lepény
Túrós-tejfölös lepény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a receptet azért szeretem, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Friss kaprot is szórhatunk a tetejére.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt a tejjel, pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Majd jól kidolgozzuk a tésztát a többi hozzávalóval, kelesztés előtt még egyszer jól átgyúrjuk. Kb. 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót és a tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a pudingport, és alaposan összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy kissé a pereméig érjen a tészta.
  5. Ráöntjük a tölteléket, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×42×4 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 216
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite, tejfölös túrós pite, túrós lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
rétesliszt 10 dkg
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
porcukor 3 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
tejföl 35 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak