Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejfölös palacsinta rumos mazsolával

Túrós-tejfölös palacsinta rumos mazsolával
Túrós-tejfölös palacsinta rumos mazsolával
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Attól függően, hogy mennyire vagyunk éhesek, s kinek mekkora a kapacitása, lehet főételnek vagy desszertnek fogyasztani. Így a mennyiség 2-6 embernek elegendő. Én a magam részéről desszertként 1 darabbal is beérem.

Konyhaként magyart jelöltem meg, de a palacsinta (Palatscinke, Pfannkuchen) az osztrákoknál s németeknél is kedvelt, de híres a franciák palacsintája (Crépe) is. De az angol-amerikai pancake is sokak kedvence. Nos, ennyit a hungaricumunkról.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz 
  • cukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg tehéntúró
  • fél pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • citrom 
  • mazsola
  • rum

A sütéshez:

  • olaj 

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • porcukor és/vagy
  • vaníliás cukor
  • mentalevél
  • sárgabarack
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk. A citrom héjából reszelünk.
  2. A tészta összetevőit összekeverjük, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjunk. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítjük, vagy ásványvízzel hígítjuk.
  3. 1 órát pihentetjük.
  4. A tölteléket összekeverjük, beletesszük a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarunk rá citromot.
  5. Egy palacsintasütőben az olajat hevítjük, kanalazunk bele a tésztából, kiforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütjük. Addig folytatjuk, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapunk.
  6. A palacsintákat megtöltjük, tányérra tesszük, kanalazunk rá tejfölt, szórunk rá cukrot.
  7. Díszítjük mentalevéllel és sárgabarackkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 864
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós-tejfölös palacsinta rumos mazsolával és mentával és sárgabarackkal, túrós palacsinta barackkal, túrótöltelékes palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-08-14 22:40

Csak az osztrak (tölük vettük at, ez meglehetösen ismert) es a francia egyezik a Magyar palacsintaval. A nemet (Pfannkuchen) es az amerikai-angol hasonlosagoknak (pancake) sokkal vastagabb a tesztajuk, mint a finom palacsintae. Ezeket leöntik valamivel, v. kompotot adnak hozza. A turos palacsintat a legtöbb haztartasban "becsiesen", avagy csöben sütve (tejföllel v. vaniliaszosszal leöntve) keszitik. Nem hallottam arrol, hogy a palacsintat hivatalosan Hungaricumnak ismertek volna el. (?)
Marti48