Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejszínes eper

Túrós-tejszínes eper
Túrós-tejszínes eper
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, mert nyáron hűsít, és nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

  • 25 dkg túró
  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 50 dkg eper
  • fél cs dzsemfix extra

ajánlat

Mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót 10 dkg porcukorral összetörjük villával. A tejszínhez adjuk a maradék porcukrot, kemény habbá verjük, és a felét a túróhoz adjuk, jól elkeverjük. 
  2. Az epret jól megmossuk, feldaraboljuk, és a kristálycukorral egy edényben felrakjuk főzni. Addig főzzük, amíg az eper puha nem lesz. Hozzáadjuk a dzsemfix extrát, és 1 percig folyamatos kevergetés mellett forraljuk, majd félretesszük hűlni. 
  3. Poharakat veszünk elő, és mindegyik aljába 1 ek tejszínes túrót rakunk, majd erre kanalazunk az eperzseléből. Erre megint tejszínes túró jön és a maradék tejszínhab.
  4. A legtetejét a megmaradt eperzselével díszítjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarixa

Mióta szakács: 2012.04.29.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-epres túró, túrókrém eperrel, tejszínes túrókrém eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!