Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós tejszíntorta

Túrós tejszíntorta
Túrós tejszíntorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készült, sok krém és kevés tészta.

hozzávalók / 12 adag

Piskótatortához

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatortához

  1. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük.

Krémhez

  1. A pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A citrom levét és a túrót alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a felvert hulalát is.
  2. A tortát félbevágjuk, és a krém nagy részét beletöltjük. A maradékkal a tetejét, oldalát kenjük meg.
  3. Majd a felvert hulalával díszítjük, és apró virágokkal, amit a fondantból készítettünk.

Bevonáshoz, díszítéshez

  • sütési hőfok: 30°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 686
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi túrótorta, tejszínes túrótorta, túrókrémes tejszíntorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
tojás 4 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 1 dl
finomliszt 24 dkg
sütőpor 5 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
citrom 1 db
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 3 dl
növényi habtejszín 2 dl
cukorfondant 15 dkg