Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós tojásos gomba

Túrós tojásos gomba
Túrós tojásos gomba
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható étel a sütőben készült. Ha sütőben készítjük és nem a kályhán, nem szükséges a gombát elősütni. Serpenyőben gyorsabb, sütőben finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát félkarikára vágjuk, felét belerakjuk az edénybe, amiben majd elkészítjük. A gombát folyó víz alatt megmossuk (szép fehér, fiatal gombát válasszunk, ezt nem kell meghámozni). A szárának csak a hegyét vágjuk le, szárával felfele fordítva rárakjuk a hagymára. Az olaj és citromlé keverékében elvegyítjük a fűszereket (kivéve a petrezselymet), majd rálocsoljuk a gombára, rászórjuk a maradék hagymát, fóliával letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, reszelt sajtot, petrezselymet és felverjük.
  3. A pácolási idő leteltével a gombára rárakjuk a túrót, 10 perc alatt elősütjük, majd rátöltjük a tojásos keveréket, és fedő alatt kb 25 perc alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 703
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gomba juhtúróval, juhtúrós gomba, tojásos juhtúrós gomba

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Damdeok
Damdeok Sat, 2020-04-25 14:35

kedves Piroska! Elkészítettem a sajtos-gombás receptedet, kiváló ebéd lett. Annyiban módosítottam az eredetit, hogy a pácléhez került még 2 db félbetört babérlevél és egy kávéskanál balzsam ecet. Úgy tapasztaltam, a gomba szereti, ha kicsit "görögös" a fűszerezése. Ja, és a hagymát nem árt picit megfonnyasztani, gondolva a gyengébb emésztésű fogyasztókra. Gratulálok a receptedhez. üdv. Damdeok

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2018-02-08 21:24

Kedves Piroska,

most leltem ra erre a receptedre, mindjart el is tettem, es talan mar holnap ki is probalom, nagyon finomnak igerkezik! Bar mar benne jarunk az uj evben - most megis megragadom az alkalmat, hogy minden Jot kivanjak Neked.

Szeretettel: Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2018-02-09 08:05

Kedves Márti!
Nagyon szépen köszönöm, én is kívánok Neked minden elképzelhető jót. Jó hallani újra rólad.
Szeretettel: Piroska

Audry13
Audry13 Thu, 2015-07-23 11:12

Tegnap elkészítettem ebédre. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

391
csiperkegomba 50 dkg
fehér hagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
juhtúró 7 dkg
tojás 4 db
tejföl 150 ml
napraforgó olaj 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek
sajt 5 dkg