Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós úriember krém

Túrós úriember krém
Túrós úriember krém
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot összekeverjük a cukor felével és 50 ml tejjel. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, és felfőzzük.
  2. A pudingot egy tálba öntjük, fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőrképződést. A pudingot hűlni hagyjuk. A csokoládét apróra vágjuk.
  3. A túrót elkeverjük a maradék cukorral és a rummal, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot és kb. 60 g csokoládét.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós pudinghoz keverjük.
  5. A krémet 4 pohárba osztjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék csokoládéval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 982
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos túrókrém, tejszínes-pudingos túrókrém, pudingos túrókrém csokival

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 500 ml
cukor 80 g
sovány túró 250 g
barna rum 2 ek
habtejszín 250 g
csokoládé 70 g