Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-zabos lepény

Túrós-zabos lepény
Túrós-zabos lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg áfonyát kaptam valamelyik nap anyukámtól, amit sürgősen fel kellett használni, hogy ne romoljanak meg, így lett ez a recept. 

Szerencsére az áfonya szinte bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, akár még fagyasztottal is. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Az én szám ízének nem volt elég édes a sütemény, azért én még gazdagon megszórtam porcukorral a tetejét. Természetesen úgy már nem volt olyan diétás jellege. :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával kissé fellazítjuk, majd hozzákeverjük a többi nedves hozzávalót. Az áfonya kivételével, külön tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat is, majd mindkettőt összekeverjük.
  2. Egy formát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd a tetejére szórjuk a megmosott, lecsöpögtetett áfonyát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

áfonyás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
sovány túró 250 g
zabpehely 150 g
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
joghurt 150 g
tej 150 ml
méz 1 ek
kókuszolaj 1 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
áfonya 75 g