Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós zsemle 3.

Túrós zsemle 3.
Túrós zsemle 3.
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha megszárad a zsemle, mindig ezt készítem belőle. Az egész család szereti.

hozzávalók / 8 adag

  • 8 db zsemle
  • 50 dkg tehéntúró
  • 250 g tejföl (vagy joghurt)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg alma (bármilyen apróra vágott gyümölcs vagy 5 dkg mazsola. (Én a maradék gyümölcsöt használom fel. )
  • 3 ek cukor (vagy méz a gyümölcs édességétől függően)

ajánlat

Egy kiadós leves mellé második fogásnak vagy gyors vacsorának is jó. Nálunk, ha marad belőle másnapra, mindenki ezt eszik reggelire is. Meg lehet melegíteni mikróban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt. A zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük.
  2. Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a gyümölcsöt és a zsemlék kivájt belsejét, majd a keveréket a zsemlékbe töltjük.
  3. Addig sütjük őket, míg a zsemlék elkezdenek színt kapni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 260
elküldve: 1
receptkönyvben: 207
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kerepesi

Mióta szakács: 2010.07.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös-túrós zsemle, mazsolás-túrós zsemle, túróval töltött zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
zsemle 8 db
tehéntúró 50 dkg
tejföl 250 g
tojás 1 db
alma 10 dkg
cukor 3 ek