Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós zserbó Mesytől

Túrós zserbó Mesytől
Túrós zserbó Mesytől
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, megsütöttem, és azóta is sütöm, mert nagyon finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Kakaós lap

Sárga lap

Túrótöltelék

Szóráshoz, kenéshez

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós lap

  1. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük (hűtőben 1 órát hűtsük).

Sárga lap

  1. A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.

Szórás, kenés

  1. A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.

Túrótöltelék

  1. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal.

Teteje

  1. Csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük az étolajjal, ha a tészta kihűlt, bevonjuk a csokoládémázzal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesy

Mióta szakács: 2012.11.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-diós sütemény, zserbó másként

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1180
rétesliszt 25 dkg
cukor 10 dkg
margarin 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sütőpor 2 kávéskanál
tejföl 3 ek
rétesliszt 15 dkg
cukor 5 dkg
margarin 3 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
tejföl 1.5 ek
tehéntúró 50 dkg
cukor 20 dkg
búzadara 2 csapott ek
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
őszibaracklekvár 20 dkg
dió 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek