Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróscsusza serpenyőben

Túróscsusza serpenyőben
Túróscsusza serpenyőben
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lovaglásból farkaséhesen hazafelé jövet a harcsapaprikás lebegett a szemeim előtt, és még a nyálam is csorgott! Otthon sajnos hűlt helyét találtam, Vilmosom hiánytalanul bepusztította. Nagy szerencsémre a csuszából hagyott még egy keveset, így percek alatt elkészítettem kíváló ebédemet.
Egyszer egy nyírségi hölgy - akitől pár igazán remek nyírségi ételt tanultam - azt tanácsolta, amikor főzésről és ételekről beszélgettünk: - A legfontosabb, hogy éhes legyen a delikvens!
Ő jutott az eszembe, miközben a csuszát faltam.
Most pedig a másik gyermekem is eszembe jut, aki azt szokta mondani: lehet bármit főzni, de csak a túrós csuszát lehet túrós csuszának nevezni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Éhhalál ellen bármikor, egyébként pedig nagyon finom! Savanyúsággal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a csuszatésztát, közben csíkokra vágjuk a sonkát.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a túrót és megsütjük.
  3. Rádobjuk a sonkát, pár kavarás, jön a tejföl.
  4. Belekeverjük a tésztát, átforrósítjuk és tálalunk.
  5. Borsot darálunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 568
elküldve: 1
receptkönyvben: 377
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Túrós-tejfölös-sonkás tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ESZBÉ
ESZBÉ Thu, 2012-05-24 19:15

Igen,igaza van P.Klaranak.Szalonna nelkul valahogy nem az igazi.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2012-05-24 19:41

persze, hogy az igazi túrós csusza az igazi, de egy jó sonkával ez a gyors változat is igen ízletes. Nekem bejön a sült túró, de úgy is jó, ha előbb pirítod a sonkát (vagy szalonnát), aztán hozzákevered a túrót, tejfölt, és amikor átmelegedett a tésztát.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2012-05-21 11:23

Ennek a receptnek semmi köze a túrós csuszához,de ettől függetlenül lehet még jó.

P.Klára
P.Klára Fri, 2012-01-27 23:41

Szia!
Lehet, hogy nem jól csináltam valamit, de nekem összeesett a túró, kis túlzással fele lett, és olyan kemény is.
Maradok a régi receptnél.
Ajánlom, hogy a kifőtt tésztára keverj egy kanál tejfölt, amibe teszel egy kis olvasztott zsírt, pörc is mehet bele, s akkor a tészta maga is jó ízű lesz. S erre adagold a túrót - én belekeverem - s a tetejére tejföl, kiolvasztott bacon kockák.
Anyukám így tanította - s ennél jobb nincs:))
Írd meg, hogy Neked sikerült a sült túró!

P.Klára
P.Klára Thu, 2011-10-06 16:02

Jól olvasom? A túrót elősütjük?Mielőtt a tésztához kevernénk?No, ezt holnap kipróbálom. Kibírja a túró a sütést az olajon?Majd elválik:))

816
csuszatészta 50 dkg
napraforgó olaj 50 ml
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 dl
sonka 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint