Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrószuflé

Túrószuflé
Túrószuflé
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "szuflé" szó kellemes csengésére hagyatkozva vettem szuflétálkákat, s csak utána kezdtem recepteket kutatni. Bátran állíthatom, nem bántam meg, sikerélményem volt vele.

hozzávalók / 4 adag

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

  • 4 teáskanál cukor (kristály)
  • 2 ek vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a lisztet. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citrom levét, valamint hozzáadjuk a két tojás sárgáját is. Jó alaposan összekeverjük.
  2. A szufléformákat kikenjük vajjal, és az oldalát cukorral körbeszórjuk.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
  4. Beletöltögetjük a formákba, majd előmelegített sütőben megsütjük. Csak a végén emelkedik ki a szuflé a formából, nem kell megijedni :-).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 24 898
elküldve: 12
receptkönyvben: 522
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós szuflé, citromos túrófelfújt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-03-25 17:37

Most ettük meg éppen, nagyon finom lett. Az 5 dkg turót kevésnek találtam 4 adaghoz, ugyhogy arányosan megemeltem az összes hozzávalót. Nem elírás az 5 dkg? Mi eszünk tul sokat?

Wikkancs
Wikkancs / Wikkancs Mon, 2011-11-07 23:07

Kedves Werdi! Ez a szuflé recept nagyon jóóó megcsináltam és isteni lett, gyönyörűen felemelkedett köszi a receptet! :)

Lilian
Lilian / Lilian Thu, 2011-04-14 09:58

Legközelebb én is úgy fogom már. Meg rákerestem google-on, és nálunk bizony az azonnali fogyasztás elmaradt. Vártunk, míg egy kicsit hül. (Nem kellett volna). Nem baj, majd legközelebb. :)

Lilian
Lilian / Lilian Thu, 2011-04-14 07:20

Alul-felül sütéssel, vagy légkeverésesen sütöd? Az enyém szinte teljesen összezuhant, bár az is igaz, hogy a forma peremén túl egyáltalán nem jutott sütés közben. :(
De az íza azért mennyei volt.

werdi
werdi / werdi Wed, 2011-04-13 19:39

Az összetöppedés folyamata nálam már csak a sütőből kivéve kezdődik, majd az enyém is egészen összemegy, ha már kihűlt. (kb a forma pereméig). A Tiéd ennél is jobban összemegy?
Hogy a sütés közben miért kezd összezuhanni, azt végképp nem értem...

Lilian
Lilian / Lilian Wed, 2011-04-13 18:40

Szia Werdi!
Isteni finom, csak egy gondom van. Alapjáraton bármilyen szuflé elkészítésénél sütés közben szépen emelkedik, aztán a vége felé már kezd összetöppedni. Aztán mikor kikerül a sütőből, teljesen összezuhan :(. Bárki segítségét szívesen fogadom!
Lily

werdi
werdi / werdi Tue, 2011-03-29 10:53

Kedves N. Heni!
Muffinsütőt nem javasolnék a szuflé sütésére, inább valami szuflé formához hasonlót pl. kisebb bögrét, vagy csészét, (mivel úgyis kanalazós) ami bírja a sütőt. Én négy részre osztottam el, és 25 percig sütöttem. A sütési idő egyébként ott van a képen is.
Üdv
werdi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2011-03-29 09:53

Szia Werdi! Hú, de megkóstolnám ezt a túrószuflét! Minden hozzávalóm megvan itthon, lehet, h. a héten el is készítem. Engem is az érdekel, h. hány percig kell sütni. Üdv: Gabi

werdi
werdi / werdi Tue, 2011-03-29 10:54

Kedves Gabriella!
A sütési ideje 25 perc, ott van a képen is rajta :-)
Jó étvágyat a finomsághoz!

Üdv
werdi

N.Heni
N.Heni Tue, 2011-03-29 08:55

Szeretném megkérdezni, hogy szufléforma hiányában a muffinsütő is megteszi? További kérdéseim, mennyi ideig kell sütni illetve hány adagra kell a krémet elosztani? Köszönöm!

171
tehéntúró 5 dkg
tojás 2 db
cukor 1.5 ek
citromlé 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
cukor 4 teáskanál
vaj 2 ek