Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta ahogy kissvirag készíti

Túrótorta ahogy kissvirag készíti
Túrótorta ahogy kissvirag készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik munkatársam osztotta meg velem kedvenc tortái receptjét, azóta folyton tortát követelnek tőlem itthon, akkor is ha nincs születésnap. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 egész tojást kikeverjük a cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük.
  2. Zsírozott és az alján lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.
  3. Egy csomag vaníliás pudingot megfőzünk két evőkanál cukorral 3 dl tejben. Ha kihűlt, géppel csomómentesre keverjük.
  4. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és levével. Kevés állás után belekeverjük a pudingba. Majd a felvert tejszínhab felét is beleforgatjuk.
  5. A tortát a következő sorrendben pakoljük össze: tészta-krém-barack-tészta-krém-barack-tészta.
  6. Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal díszítjük és barackkal vagy mazsolával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 474
elküldve: 6
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kissvirag

Mióta szakács: 2012.02.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes túrótorta, barackos túrótorta, túrós torta mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

549
tojás 6 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 12 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
tej 3 dl
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
habtejszín 6 dl