Túrótorta charlotte-osan recept

Túrótorta charlotte-osan
Túrótorta charlotte-osan
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

78. születésnapra készült meglepetés. Most tekertem életemben másodszor piskótatekercset. Az első végeredménye a korábbi receptjeimnél. :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

ajánlat

Alapszabály a piskótához
  • egészen friss és szobahőmérsékletű tojást használj
  • a lisztet többször szitáld át
  • a tésztát gyorsan állítsd össze, és azonnal tedd be a sütőbe
  • a tepsi oldalát ne vajazd ki, mert akkor púpos lesz a tészta

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, charlotte torta, túrós charlotte
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk a tepsi alját, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. Tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral és fél citrom héjával habosra keverünk.
  4. A lisztet többször átszitáljuk.
  5. A sárgájához felváltva adjuk hozzá kis adagokban a lisztet és a fehérjehabot. Nagy mozdulatokkal keverjük homogénre, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  6. 15-20 percig sütjük. Ki kell bírni, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, de megéri. Miután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire hagyott ajtóval még 5-8 percet pihentetjük odabent.
  7. Nedves konyharuhára kiborítjuk. Még üresen kicsit meghengergetjük, hogy rugalmas legyen a tészta, majd lekvárral megkenve jó szorosan feltekerjük. (Én a saját rebarbarás eperlekvárommal töltöttem.)
  8. Mivel standard méretű tortaformát használtam, ezért kb 1 cm-es szeletekre kell felszeletelni a tekercset. 25-27 szelettel érdemes gazdálkodni. A szeletekkel szorosan kibéleljük a tortaformát.

Túrótorta

  1. Habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, ezalatt össze lehet dobni a túrós alapot.
  2. A túrót, joghurtot, mézet, 2 citrom héját és ízlés szerint a levét összekeverjük.
  3. A túróba belekeverjük a tejszínhabot, majd a gyors zselatinnal fixáljuk.
  4. Beleöntjük a "túrótortát" a piskótás tortaformába, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Díszítés

  1. A ribizliket megmossuk, de nem csöpögtetjük le teljesen.
  2. Kristálycukorba hempergetjük a fürtöket, és a tortára pakoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513