Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Éva házias konyhájától

Túrótorta Éva házias konyhájától
Túrótorta Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Käsesahne torta. Már egy régi receptem, 6 tojásos piskótából szoktam készíteni.

Most egy másik tésztaalappal készítettem, ami szintén jól bevált, finom lett.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojást, meleg vizet, cukort kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt fölhabosítjuk. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés tejszínnel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal jól összekeverjük. Majd a fölhabosított tejszínnel is lazán összedolgozzuk. Ízesítjük a citromaromával és a narancshéjjal ízlésünknek megfelelően.
  2. A tésztát két lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük a kedvenc tálcánkra, és a tésztalapunk felső felét beletesszük, ráöntjük a túrókrémet, és a másik lappal befedjük. Kb. 6-8 órát hűtőben hűtjük.
  3. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  4. A krémbe tehetünk gyümölcsöt is, pl. narancsdarabokat. Ilyenkor egy kevés krémet öntünk csak a formába, elegyengetjük, megszórjuk a gyümölcsdarabokkal, és a krém másik felét ráöntjük, és, mint a receptben le van írva, folytatjuk.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
135 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kasesahne torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2019-01-20 19:46

Kedves Éva!
Piroska napra egy kedves idős ismerősömnek készítettem el a recepted alapján a túrótortát, gyanús volt nekem, hogy az én 24 cm cm-es torta formámhoz sok lesz a 4 tojásból készült piskóta, valamint a krém is, de gondoltam ez nem probléma, megoldom.
Valóban szép magas lett a piskóta, majdnem tele lett vele a forma, 3 db-ra vágtam, az alsó és felső db közé kentem a krém 2/3 részét, a harmadik lapot pedig ketté vátam és megtöltöttem a madadék krémmel, és kívülről is bekentem, így lett plusz egy fél tortám, legalább maradt itthon is egy kis kóstoló. Finom lett, légiesen könnyű.
Annyi változás volt a leíráshoz képest, hogy nekem piros zselatin lapok voltak itthon, de ebből sem csináltam gondot, a leírás az elkészítéséhez itt adott volt, ki akartam próbálni, mert eddig csak kristályos zselatint használtam. A kinyomkodott zselatint a mikróban, legalacsonyabb 90 watt fokozaton olvasztottam fel, majd kis tejszínnel melegítettem és hozzáadtam a felvert túrókrémhez. Így rózsaszínű lett a túrókrém, de ettől még finom volt a torta.
Legközelebb, vagy 3 tojásból készítem el és a túrókrémhez kevesebb 5 dl tejszínt használok, vagy marad ez a másfél tortás megoldás.
Köszönet a receptért.
üdvözlettel: Margó

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Mon, 2019-01-21 15:37

kedves Margó nagyon ügyes vagy, ötletesen megoldottad a tortaforma méret különbségét,és valoban igy a család is megtudta kóstolni. Nagyon örülök,hogy izlett. Üdvözlettel Éva

463
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
cukor 180 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 kávéskanál
tehéntúró 500 g
cukor 80 g
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 600 ml
lapzselatin 6 db
citrom aroma 3 ml
narancshéj 1 teáskanál