Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta narancsos marcipánnal

Túrótorta narancsos marcipánnal
Túrótorta narancsos marcipánnal
140 perc / előkészület: 120 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom nagyon szereti a Túró Rudit és "családját", születésnapjára olyan ízvilágú tortát kért, mint a marcipános Pöttyös Pont2.
Halloween környékén van a születésnapja, ezért a dekoráció ebben a hangulatban készült.
 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

A tortaforma aljánál nagyobb sütőpapírt vágok, és a karima illesztése tartja a helyén.
A tortaforma oldalát a tortáról, ha lehet, lefelé húzzuk le, így sima marad a teteje (A forma alá emelvénynek lehet tenni pl. vázát, nagy üveget, lisztes dobozt...). Előtte, ha szükséges, a krém és a tortaforma között kés pengéjével végigsimítunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. Csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a 60 g porcukorral sűrű krémmé, fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérje-habot 3-4 adagban felváltva a liszttel, fakanállal könnyedén hozzákeverjük a tojássárgájához. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, tűpróbáig. Sütés után hagyjuk kihűlni, de nem vesszük ki a formából.
  3. A tejszín felverjük habnak. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. A marcipánmasszát összegyúrjuk a narancsaromával, kinyújtjuk, és a torta nagyságúra körbe vágjuk. (Nyújtás közben kissé megsimíthatjuk vizes kézzel, így nem ragad a nyújtófához.)
  5. A zselatint a citromlével összekeverjük, és alacsony hőfokon megolvasztjuk. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, ismét beleteszünk egy kanál túrókrémet és összekeverjük a zselatinnal.
  6. A túrós zselatint beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin. Ezután a tejszínhabot is fakanállal részletekben könnyedén hozzákeverjük.
  7. A piskótára rákenjük a fele mennyiségű túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje.
  8. A túrókrémre ráhelyezzük a marcipánmassza-karikát, a tetejére kenjük a többi túrókrémet. Hűtőbe tesszük, kb. 1-2 órát, hogy a krém megszilárduljon.
  9. A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan lehúzzuk a tortáról.
  10. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. Hűtőben hagyjuk ismét dermedni.
  11. Díszíthetjük marcipánfigurákkal, tejszínhabbal…stb.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 548
elküldve: 4
receptkönyvben: 187
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilla111

Mióta szakács: 2010.11.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos-marcipános túrótorta, narancsos-marcipános túrótorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mse_hr
mse_hr Thu, 2011-10-06 07:53

a sütőtök fejű pók haláli :)) a torta pedig gyönyörű! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 16:44

Szia! Nagyon tetszik a torta, én is szeretném megcsinálni, csak azt nem tudom, hogy mennyire keményedik meg a krém, és vágható-e a végén anélkül, hogy szét essen. Milyen vastag a piskota?
Gyönyörű munka. Még ma megcsinálom. Üdv Anna

Axolotl
Csilla111 / Axolotl Sun, 2010-11-21 09:25

Kedves Éva, Martadora, Marika! Köszönöm szépen. Csilla

A pókhálóvonalak tojásfehérje-porcukor mázzal készültek.

martadora
martadora Thu, 2010-11-18 13:02

Annyira szép ez a torta...! És milyen szépek a pókháló vonalak!
Kedvencem az ősz. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-15 22:40

Csilla!Nagyon ügyes kezed van!Szép napsütötte őszi kép,levelek, pókháló,mint egy erdei séta a Mátrába....Köszi.Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-15 15:12

Ez gyönyörű szép!Én az ilyet sajnálom megvágni!Szép napsütéses őszi időre emlékeztet.Gratulálok.Üdv:Bogi

562
tojás 3 db
porcukor 60 g
finomliszt 75 g
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
tehéntúró 0.5 kg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 dkg
citromlé 0.5 dl
habtejszín 5 dl
marcipán 40 dkg
narancsaroma 50 ml
étcsokoládé 20 dkg