Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Németországból

Túrótorta Németországból
Túrótorta Németországból
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban sokszor ettünk túrótortát tejszínhabbal. Nagyon finom és laktató a sok töltelék miatt. Egy nagymamától kaptam ezt a receptet. Ha nosztalgiázni támad kedvem, mindig megsütöm. A receptben eredetileg nem szerepel citrom, de aki szereti, tehet bele.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, akkor sütőpapírral, vagy alufóliával befedjük, és úgy sütjük tovább.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, margarint, cukrot, sütőport összemorzsoljuk, majd hozzáadunk a tojást, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A töltelékhez a túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgákat és az olajat.
  3. A vanília pudingport csomómentesre keverjük a tejben, majd a túróra öntjük, és jól összekavarjuk.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy a forma szélén is legyen tészta.
  5. A  tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túrókrémbe óvatosan belekeverjük.
  6. A tölteléket a tésztára öntjük.
  7. Sütőben megsütjük.
  8. A formában hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 415
elküldve: 10
receptkönyvben: 252
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás túrótorta, német túrótorta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szuszanna
Szuszanna Sun, 2017-02-19 16:12

Kedves Hevike!
Biztos, hogy jól lett megadva a töltelékhez szükséges folyékony hozzávalók mennyisége? 3 dl tej, 1,5 dl olaj + 3 tojás. Szerintem ez nagyon híg még akkor is ha van benne egy kis pudingpor.
Üdv: Zsuzsa

fosca
fosca Mon, 2017-01-23 16:03

Kedves Hevike!
Megsütöttem hétvégén ezt a tortát, és nagyon csalódott vagyok, mert úgy jártam, ahogy egy másik hozzászóló is. A leírás szerint készítettem el - így nem gondolom, hogy én hibáztam volna. 40 perc után benéztem a sütőbe, és a színe szerint már jó lett volna, de lötyögött a közepe. Így hagytam 60 percig, de a teteje már igencsak sötétbarna volt (nem égett, az igaz), és semmivel nem lötyögött kevésbé, mint 40 perc után. Amikor kihűlt, felvágva kifolyt a közepe. A szélén viszonylag jó állagú volt a krém. Íze finom volt, de mivel a sütőmmel nincs hiba, a tortaforma is megadott méretű volt, ezért én azt gondolom, hogy a recepttel van a baj, mert túl kevés a keményítő ennyi folyadékhoz. Ha felülkerekedek a csalódottságomon, akkor legközelebb kevesebb tejjel/olajjal, vagy több pudingporral fogom megpróbálni. A hozzászólások között úgy beszélnek letakarásról, mintha ilyesmi a receptben is szerepelt volna, pedig nem szerepelt. Mivel kellene letakarni?

hevike
Hevike / hevike Wed, 2017-01-25 10:52

Sajnálom, hogy neked nem sikerült ez a recept, másnak sikerült. Nekem sem sikerül mindegyik recept. Ettől függetlenül ez egy finom sütemény. Mivel kellene letakarni? Pl sütőpapír, alufólia, bármi, amivel mást is letakarunk olyan esetben, ha nem akarjuk hogy a teteje túlsüljön.

dorisa
dorisa Sun, 2014-01-26 10:52

Elkeszitettem,es azthiszem nem utoljara!!! :) Reszelt citromhejat adtam a turokremhez,ami,szamomra,meg finomabba tette! Koszi a receptet,mentve.

hevike
Hevike / hevike Wed, 2014-01-29 12:24

Szívesen! A citromhéj nem rontja el, sőt. Ez az eredeti recept, a németek nem tesznek bele, de én is szoktam, ha van itthon. Jó étvágyat hozzá! :-)

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Tue, 2013-08-06 18:06

Kedves hevike!

Szeretnék tanácsot kérni, igaz nem takartam le,mert az elején úgy láttam,hogy nem szükséges,de sajnos tévedtem. 40 perc alatt megégett... korom a teteje és az alja is:( a belseje meg folyik. Mit ronthattam el? Csak a letakarás hiánya okozhatta?

hevike
Hevike / hevike Fri, 2013-08-09 17:41

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a süti. Az oka sokféle lehet. Mekkora formába sütötted? Az se jó ha kicsi, magas falú a formád, akkor a közepe lassan sül át, közben a teteje megég. Gázzal, vagy villanyos sütővel sütötted? Nekem van mindkettő, de sok mindent nem jó villanyosba sütni. Nálam olyan is előfordul, hogy hiába próbálok valamit megsütni, az csak anyukámnak sikerül jól.
Ha mégis megpróbálod újra, szerintem mindenképpen takard le, még az elején. Sok sikert!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2013-08-11 13:27

Köszönöm,megpróbálkozok majd vele újra letakarva:) Gázos sütőm van és a forma kb 26 cm, szerintem az jó lehet. Majd jelzek,hogy sikerült:)

exter
exter Mon, 2013-04-01 19:05

Húsvétra megsütöttem, nagyon finom lett! Köszi a receptet :)

Gárdos Mária
Gárdos Mária Sun, 2013-01-06 18:06

Hevike, köszönöm a receptet.Ez annyira finom! 3 éves unokám születésnapjára csináltam. És a 9 éves testvére is ezt kérte szülinapjára. Ennél jobb kritika nem kell.

hevike
Hevike / hevike Sun, 2013-01-06 22:52

Óóó, de jó! Ennek nagyon örülök! Tényleg a gyerekek a legjobb kritikusok! :-) Jó sütkérezést!

hevike
Hevike / hevike Fri, 2011-12-16 18:14

Kedves Agordos és Anita! Az eredeti receptben csak annyi szerepelt, hogy "Quark". Na ez nem nagy segítség! Viszont eszembe jutott, hogy valamelyik túrós süti hozzászólásánál olvastam, hogy azon tanakodnak, kint Németbe mivel is tudnák helyettesíteni a túrót. Megtaláltam! :-) A berlini túrótorta hozzászólásait olvassátok el. Remélem sikerül elkészíteni nektek is! Szép napot!

agordos79
agordos79 Fri, 2011-12-16 10:40

Szia! Ez engem is érdekelne, én Németországban élek, és nincs rendes túró.

anita0505
Anita0505 / anita0505 Fri, 2011-12-16 10:21

Szia Hevike!
Meg tudnád mondani nekem, hogy az eredeti német receptben milyen fajta túró került?
Mert én nagyon szenvedek a "rendes" darabos túró hiányátót (csak nagyon ritkán kapok "bröselig"-et), minden a krémes túróról szól itt nálunk (Ausztria).
Üdvözlettel: Anita

753
finomliszt 16 dkg
margarin 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak