Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta őzgerincben sütés nélkül

Túrótorta őzgerincben sütés nélkül
Túrótorta őzgerincben sütés nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baráti ebédre készítettem el először, mert a főzés mellett nem volt sok kedvem egy bonyolult sütihez., ráadásul egy több fogásos ebéd mellé épp elég egy ilyen könnyed desszert.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenképpen akkor készítsük, ha egy kiadós ebéd után szeretnénk desszertet is kínálni, azonban nem akarjuk, hogy a vendégeink kipukkadjanak. :) Nyáron is ideális, ha a sütő melege nem kívánt a 38C°-ban, és valami hideg édességre vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
  2. A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
  3. Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
  4. Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
  5. Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
  6. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta. A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 80 963
elküldve: 40
receptkönyvben: 604
elkészítve: 10/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herbie
Herbie Sun, 2019-07-21 09:21

Keményítő mennyi kell bele? Nem találom a hozzávalók közt.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-07-07 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-07-07 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Adrienn-B.
Adrienn-B. Mon, 2013-11-04 11:29

Szia!
Nekem az a gondom, hogy a tejes-margarinos-túrós massza nem is massza, hanem teljesen folyós, a margarin pedig teljesen kicsapódik és összeáll a tetején :(
Mit ronthattam el??

Szani78
Szani konyhája / Szani78 Fri, 2012-12-21 17:59

Mikor belekerül a formába még nem köt meg, kell idő a hűtőben, akár csak a kocsonyának de, ahogy a képen is látszik végül sikerül!! ;)

xy
xy Tue, 2012-12-18 22:22

Nekem is folyós lett..Ha még se dermedne meg lefagyasztom és túrótorta fagyi lesz belőle...:)

daker2162
daker2162 Fri, 2012-08-24 13:42

Amikor összekevered, az őzgerincbe töltés előtt, mennyire folyós ez a massza? nekem per pillanat nagyon folyik, majdnem mint a tej és aggódom .......meg fog ez keményedni egyáltalán v vmit elrontottam........ :(

Szani78
Szani konyhája / Szani78 Fri, 2012-08-24 22:22

Nagyon folyós volt, rám is jött a para, pedig még keményítőt is kevertem bele a zselatint kiegészítve de aztán szépen megkötött idővel.Drukkolok, hogy sikerüljön, mert ellenkező esetben elbújok szégyenemben...:)

272
tehéntúró 25 dkg
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
tej 6 dl
vaníliás cukor 3 csomag
zselatin 3 ek