Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta sütés nélkül Petruskától

Túrótorta sütés nélkül Petruskától
Túrótorta sütés nélkül Petruskától
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem a nagy melegben bekapcsolni a sütőt, volt otthon túró, és sütire vágytam. Csak ennyi! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Ha valaki édesebben szereti, tehet bele több cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb kapcsos formát előkészítünk.
  2. A tésztához valókat összekeverjük, és a formába simítjuk. A tej mennyiségével tudjuk beállítani a tészta keménységét.
  3. A töltelékhez valókat is összekeverjük. A túrót esetleg szitán át is lehet törni, ha valaki simább állagú tölteléket szeretne.
  4. A kész túrókrémet rákenjük a kekszes alapra.
  5. Teflonlábasban a cukrot megkaramellizáljuk a vízzel. Mikor már szép a színe, rátesszük a nektarinszeleteket, és mindkét oldalukat kissé "megpuhítjuk", megszórjuk őrölt fahéjjal, és a tortára tesszük.
  6. Pár órára betesszük a hűtőbe. Utána már lehet enni!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 610
elküldve: 15
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nektarinos túrótorta, túrótorta, barackos túrótorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Mon, 2015-06-22 13:41

érdeklődnék, hogy a zselatin helyett mennyi pektint tegyek bele?

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2015-06-22 18:21

Kedves 1EDY,
nem muszáj bele zselatin, sokszor anélkül készítem el. Pektinnel még nem próbáltam, de esetleg egy kis hideg vízzel elkevert keményítővel is tudod sűríteni, ha sok lenne a leve.

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2015-06-22 19:13

Bocsánat, nem a gyümölcshöz tesszük a zselatint, hanem a túróba. Szóval, ha keményítővel készítenéd, akkor azt melegíteni kellene, hogy kössön. A zseléfixben az a jó, hogy nem kell hozzá melegíteni, hanem hidegen is köt.

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2015-06-23 19:14

Újabb ötlet: ma csináltam hasonló tortát és a túróba tettem 2-3 teáskanál útifűmaghéjat. Ezt hidegen is bele lehet tenni, nem kell főzni, hogy sűrítsen.

334
kekszmorzsa 25 dkg
porcukor 3 ek
tej 2 dl
tehéntúró 50 dkg
citrom 1 db
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 1 dl
joghurt 1 dl
zselatinfix 1 csomag
cukor 1 ek
víz 1 ek
nektarin 4 db
fahéj 0 ízlés szerint