Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával

Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával
Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával
120 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre megjelent a zöldspárga! Nem tudtam otthagyni, így elkészítettem ezt a nagyon finom, tavaszi ételt. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 129 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vegetáriánusok a sonkát kihagyhatják, mert úgyis nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól enyhén sós vízben megfőzzük. A spárgát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és cukros-citromos vízben kb. 2-3 percig főzzük. Rögtön leszűrjük, és hideg vizet engedünk rá.
  2. A túrót 40 dkg tejföllel, a leöblített, felaprított medvehagymával, sóval, tojással elkeverjük.
  3. A megfőtt krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk.
  4. Egy mélyebb, tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal. Beleteszünk egy sor krumplit. Erre kenjük a túrós keverék felét. Erre megint egy sor krumpli kerül. Ezt beterítjük egy sor sonkával, és erre rárendezzük a spárgákat, majd ezt befedjük a sonka másik felével. Erre rákenjük a második felét a túrós keveréknek, majd befedjük a maradék krumplival.
  5. Alufóliával letakarjuk, és kb. 40 percig sütjük 210 fokra előmelegített sütőben.
  6. Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a 20 dkg tejföllel.
  7. Az ételünkről leszedjük a fóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Pirosra sütjük (ez kb. 15-20 perc).
  8. Forrón tálaljuk ezt a nagyon finom, tavaszi ételt.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 730
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás-spárgás-medvehagymás rakott krumpli, rakott krumpli túróval és spárgával, medvehagymás rakott krumpli túróval és spárgával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
burgonya 1.5 kg
sovány túró 50 dkg
tejföl 60 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db
gépsonka 18 dkg
zöldspárga 35 dkg
porcukor 1.5 dkg
citromlé 15 csepp
kókuszzsír 2 dkg
trappista sajt 7 dkg
0 ízlés szerint