Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött sült alma

Túróval töltött sült alma
Túróval töltött sült alma
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha marad túrónk, vagy almánk, akkor érdemes ezt a finom túróval töltött sült almát elkészíteni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Nagyon finom akár desszertnek, de egy tartalmas leves után második fogásnak is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrós töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Megkóstoljuk, ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk még hozzá cukrot.
  2. Ezután az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben, s kivesszük a magházát, amit kidobunk. Utána pedig a fél db almák belsejét késsel kivágjuk, úgy, hogy kb. 1 cm széles peremet hagyunk meg, hogy minél több töltelék férjen bele. Az almák aljába rakunk egy-egy kisebb alma darabot, hogy a töltelék nehogy kifolyjon.
  3. Azokat a maradék almákat, melyeknek csak részeit használtuk fel a sült alma kosarak elkészítéséhez, késsel deszkán apróra összevágjuk és a túrótöltelékhez keverjük. Ezután pedig az almákat megtöltjük a túrótöltelékkel.
  4. Egy kisebb tepsibe rakunk sütőpapírt, majd erre rárakosgatjuk a megtöltött almákat. Én a gázsütő 6-os fokozatán 30 percig sütöttem.
  5. Ezalatt az idő alatt az alma finomra megpuhul, a töltelék íze összesül, s finom lesz. Kivesszük a tepsiből, tálra rendezzük, s ha langyosra hűlt, már tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 854
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mazsolás-túrós sült alma, sült alma kosarak túrótöltelékkel, sült alma túróval töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnicc
bnicc / bnicc Wed, 2016-10-26 13:59

Nagyon jó a recept! Eddig csak banánnal töltöttem az almát, de ez a túrós recept nagyon jó!!

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Wed, 2015-11-18 18:07

Szia Csilla! Szerintem mindegy... Már használtam starkingot, idaredet és goldent, de finom volt mind... Amikor megsültek, megpuhul az alma, a túrótöltelékkel együtt nagyon finom lesz az íze.

210
alma 5 közepes db
tehéntúró 25 dkg
tejföl 1 ek
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 3 dkg
fahéj 1 csipet