Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött zsemle Samiya konyhájából

Túróval töltött zsemle Samiya konyhájából
Túróval töltött zsemle Samiya konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy régi hagyományos desszert nálunk, amit nagyon szeret az egész család. Régen édesanyám sütötte sokszor, mostmár én is gyakran elkészítem. Egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A kiszedett zsemledarabokat tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tehéntúrót, a felvert tojásokat, a porcukrot, pici sót és az egészet alaposan összekeverjük.
  3. A zsemléket megforgatjuk a tejben, ügyelve, hogy mindenhova jusson, majd kivajazott tepsibe tesszük őket. Megtöltjük a túrós töltelékkel, a kalapjukat is megforgatjuk a tejben és ráhelyezzük a zsemlékre.
  4. A sütő középső rácsán megsütjük és forrón megszórjuk még vaníliás cukorral.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 900
elküldve: 3
receptkönyvben: 271
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós zsömle citromhéjjal, édes túróval töltött zsemle, cukros túrókrémmel töltött zsömle

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2016-02-05 14:51

Samiya, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb recept. Én tojás nélkül készítem és a kalapokat sütés előtt bekenem vajjal, így ropogós lesz, letakarom miután kivettem a sütőből és így sem puhul meg teljesen, de amikor esszük, jár a tetejére egy kanálka cukros, vaníliás teljföl! Egyszer elkövettem egy óriási hibát: rumba áztatott mazsolát tettem bele (1 evőkanálnyi volt csak), húúú, nagyon elvitte a tölteléket. NEM illik a túróhoz a rumos íz. Azért, duzzogva bár, de befaltuk az egészet. :D

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2013-01-20 17:09

Megcsináltam, kicsit több cukorral. Nagyon finom lett:) Köszönöm a receptet!

evamaria47
evamaria47 Tue, 2012-06-12 12:38

A töltelékbe szoktam tenni kis kockára vágott befőttet/ananász,őszibarack/vagy alma-körte darabkákat ill.mazsolát és a tetejére egy kanálka sűrű tejfölt.

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2012-06-12 13:36

Mindenki nevében köszönöm az ötleteket! A gyümölcs darabok tényleg nagyon feldobhatják. Ki fogom próbálni én is! Üdv: Samiya

877
zsemle 4 db
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
vaj 2 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
porcukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet