Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal

Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal
Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal
240 perc / előkészület: 30 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hű kocám és malacaim egyszerűen csak utálkoztak.
A bárányt a szagáért, az édesköményt az ízéért...

hozzávalók / 6 adag

A bárányhoz

A körethez

ajánlat

Bár a családtagjaim meg sem kóstolták, szerintem nagyon jó lett.
Így együtt, egészen különleges volt az íze. Ezért hát egy illatos, zamatos, Cserszegi fűszeresből fröccsözgettem mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát szeleteljük, ék alakú csíkokat vágjuk, és a mélyhűtőben kihűtjük.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A zöldségeket megtísztítjuk, daraboljuk.
  4. Az olajok keverékén a zöldségeket megpirítjuk, kb. a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  5. Amíg pirul a zöldség, addig a báránycombot a csont mellett kétoldalról felszúrjuk, a nyílásba belehúzzuk az egyik szál rozmaringot, és fokhagymát nyomkodunk mellé.
  6. Keskeny, de mélyebb bemetszéseket szúrunk a báránycombba, és a jéggé fagyott szalonnacsíkokal megtűzdeljük.
  7. Hosszában elvágott fokhagyma-gerezdeket és a maradék rozmaringág darabjait tűzzük a szalonnacsíkok mellé.
  8. Tepsibe tesszük, köréhelyezzük a zöldségalapot, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk, és a sütőben pároljuk kb. 2 órát.
  9. A párolás után kitakarjuk, és a hőmérsékletet visszavéve, készre sütjük.
  10. Amíg a hús sül, addig a feldarabolt paszternákot az olívaolajon félig lepirítjuk, majd a viszonylag vastagra szeletelt édesköményt hozzátesszük.
  11. Kevés ideig együtt pirítjuk, majd fedő alatt a saját levében kislángon pároljuk.
  12. A zöldségek ne legyenek túlpárolva, inkább egy kicsit ress maradjon mind a kettő.
  13. A végén sózzuk, borsozzuk, és egy kis citromlével pikánssá tesszük, a kömény apróra vágott zöldjével az ízét és a színét felfrissítjük.
  14. A rozmaring félrerakott ágvégével és a hús alól kiszedett sárgarépával díszítettem.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 700
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás báránysült édesköményes paszternákkal, zöldséges sült bárány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1694
bárányhús 2 kg
füstölt szalonna 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db
pasztinák 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 fej
rozmaring 2 szál
olívaolaj 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pasztinák 1.2 kg
édeskömény 6 közepes db
olívaolaj 1.5 dl
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint