Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével

Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével
Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra ajánlom. Jó minőségű bélszín, szarvasgomba...Ezek olyan alapanyagok, amiket az egyszeri halandó - jó esetben - évente egyszer-kétszer engedhet meg magának, itt most elsősorban a szarvasgombára gondolok, annak ellenére, hogy viszonylag "olcsón" (nagyon erős zárójelben!) sikerült hozzájutnom (50 gramm 2600 Ft volt). A főzősuli legutóbbi rendezvényén készítettük.

hozzávalók / 4 adag

A tűzdelt bélszínhez

A szarvasgombás burgonyapüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt hártyázzuk, fejrészét és a végét levágjuk, majd keresztben kettévágjuk. 
  2. A további lépésekhez képes segítség, fázisfotók a blogomon.
  3. Szalonna csíkokkal mindkét oldaláról tűzdeljük.
  4. Kívülről bátran meghintjük őrölt borssal és sóval.
  5. Cukorspárgával hurokkötözéssel kötözzük.
  6. Kevés tűzforró olajban minden oldalát elősütjük, majd ugyanabban az edényben, amiben elősütöttük kb. 180 fokos sütőbe tesszük. 6-7 percenként forgatva kb. 25 percig sütjük. Nem sütjük tovább, mert ahogy mesterszakácsunk mondaná, "Ha cipőtalpat akarunk, akkor menjünk a cipőboltba " :DDD
  7. Amíg a hús sül, a szokásos módon készítünk egy burgonyapürét.
  8. A húst 10 percig meleg helyen pihentetjük, majd szeleteljük.
  9. A kész burgonyapürét kevés reszelt szarvasgombával illatosítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 379
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bélszín szarvasgombás burgonyapürével, vesepecsenye szarvasgombás krumplipürével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Fri, 2012-11-23 12:37

Juci!
Tanácsot szeretnék kérni. Karácsonyra tervezem elkészíteni ezt a csodás és ünnepi étket. Egy gondom van csak, a burgonyapüré. Az egyik lányom nem szereti és arra gondoltam, hogy hercegnőburgonyával fogom kiváltani, azt szereti. DE: a szarvasgombát is belekeverhetem-e a masszába és úgy süssem ki, vagy ajánlatos inkább sütés után illatosítani a burgonyahalmokat?????
Segítségedet előre is köszönöm!
Csak gratulálni tudok a kifinomult ízlésedhez. Eddig még egy receptedben sem csalódtam, köszönöm!!!!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-11-13 23:23

Fantasztikus íze lehet! Beálltam a nagyot nyelők táborába! :-D Bár már nem először látom, a blogodon is ámultam már rajta egyet. Mit mondjak, méltó a karácsonyhoz, hmmmm! Csuda!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-11-13 23:04

Juci, ne is ecseteld...ne kínozz minket...:)))) Nagyon szép, és nagyon guszta! Olyan nemesen egyszerű, és magáért beszél! Pusz: Mrs Smith

968
marhabélszín 70 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
vaj 5 dkg
tej 2 dl
szarvasgomba 50 g