Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt csirkemell

Tűzdelt csirkemell
Tűzdelt csirkemell
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészen egyszerűen elkészíthető, és nagyon jóízű hús. A csirkemell száraz, a mártást nem érdemes elhagyni.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A mártáshoz

ajánlat

Melegen mindenféle körettel, hidegtálon vékonyra szeletelve tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsfilét kétfelé vágjuk, vékony, éles késsel megszurkáljuk, fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.
  2. Betekerjük a két megtűzdelt darabot baconbe, tetejükön rozmaringot fűzünk át.
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, lefóliázzuk, majd megsütjük.
  4. Sütés közben kb. 30 percnél leöntjük a húsról a pecsenyelevet, amelyet vízzel hígítunk, de akár fehérborral is lehet.
  5. A pecsenyelé a bacontől sós lesz, ízlés szerint hígítsunk.
  6. Az egészet  kis lángon sűrítjük liszttel és főzőtejszínnel, végül kevés köménnyel ízesítjük.
  7. Szeletelés előtt negyed órát pihentetjük a húst.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 869
elküldve: 4
receptkönyvben: 189
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell baconbe göngyölve, bacon-kabátban sült csirkemell tejszínes szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Tue, 2014-10-21 11:03

Kipróbáltam, nagyon finom lett! Nem volt túl száraz, de a mártás jól jött hozzá. Kisfiam követeli az ismétlést. :-)

501
csirkemell filé 60 dkg
fokhagyma 2 fej
bacon 10 szelet
rozmaring 2 szál
olívaolaj 5 ek
víz 0.5 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
főzőtejszín 2 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint