Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tüzes csirkecombok

Tüzes csirkecombok
Tüzes csirkecombok
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tüzes csirkecombok is az egyszerűen, kevés munkával elkészíthető ételek közé tartozik. Amitől tüzes lesz, az a négyféle paprikát tartalmazó csípős máz, amelyet a combokra rákenünk, és úgy sütjük meg a húst.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombokhoz

A mázhoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A mázhoz nem szükséges sót adni, mert a paprikakrém kellően sós.
Tálalhatjuk tetszés szerint cukkinis rizzsel, kuszkusszal, salátával, sült zöldségekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, picit besózzuk, borsozzuk, és az olajjal kikent tepsibe fektetjük őket úgy, hogy a bőrösebb felük legyen alul.
  2. A máz hozzávalóit összekeverjük, beleaprítjuk a pfefferóni paprikát, és a combok felső felére kenjük.
  3. A tepsit letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk.
  4. 25 perc sütés után levesszük az alufóliát, megfordítjuk a combokat, és a bőrösebb felüket is bekenjük a maradék mázzal. Visszatolva újabb 25 percig sütjük, most már alufólia nélkül.
  5. Akkor készült el a csirkecomb, amikor szép piros a bőre, és puha a húsa.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 861
elküldve: 2
receptkönyvben: 266
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős mázas csirkecomb, csípőspaprikás csirkecombok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

motko
motko Sun, 2019-02-03 10:38

Csirkeszárnyból szoktam elkészíteni, nagy kedvence lett a családomnak. Ők szutykos csirkék hívják. Ma is ez a finomság lesz az ebéd. Nagyon fincsi recept, köszönöm!

AGI40
AGI40 Sun, 2012-01-08 15:38

Kedves Tündér!
Isteni volt!! Ezt csirke combot többször megcsinálom mint a rántott csirkét pedig eddig azt is szerettem. köszi a receptet javasolni fogom az ismerőseimnek.

timi.sopron
timi.sopron Tue, 2011-07-12 20:43

Kedves Tündér!

Isteni volt. Akartam valami másféle csirkét sütni végre nem a megszokottakat, ez megtetszett, és telitalálat volt. Köszönöm szépen! Tovább nincs is értelme dícsérni, ki kell próbálni és kész :)

Timi

585
csirkecomb 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
paprikakrém 2 ek
csípős fűszerpaprika 1 kk
fűszerpaprika 1 tk
mustár 1 tk
pepperoni 2 db
fokhagyma 3 gerezd
méz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 2 ek