Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzgolyó

Tűzgolyó
Tűzgolyó
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami újat és különlegeset szerettem volna feltálalni vendégeinknek vacsorára. Így született meg a töltött sajtgolyó ötlete. Mivel mindenki szereti az erős paprikát, így porított alakban ezt használtam fel díszítésre és ízesítésre. Azóta már elkészítettem csemege (édesnemes) őrleménnyel is gyermekem kedvéért.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sajtkrém vásárlásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon folyós és sós! A sajtkrém fajtájától függően lehet, hogy több-kevesebb reszelt sajtra lesz szükség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtkrémet, a majonézt és a reszelt sajtot egynemű, jól formázható masszává dolgozzuk össze. Egy kanállal teszünk ujjainkra a masszából, majd a közepére helyezünk egy kisebb olívabogyót, és golyókat formálunk belőle.
  2. A golyócskákat hűtőbe tesszük egy-két órára. Ezután egy kisebb tálkába merjük a fűszerpaprikát. Ebbe hempergetjük egyenként a sajtgolyókat. Tálra tesszük, petrezselyemmel kidíszítjük, és friss péksüteménnyel kínáljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
440 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
krémsajt 300 g
trappista sajt 80 g
majonéz 1 ek
zöld olajbogyó 15 db
csípős fűszerpaprika 1 ek