Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Twix süti

Twix süti
Twix süti
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, s egy sütõpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön, 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A lapot hűlni tesszük.
  3. A karamellkrém hozzávalóit egy edényben összekeverjük, s elõsszõr erõs tűzön, míg fel nem forr, majd lassú tűzön 20-30 percig fõzzük, míg a karamell megvastagszik, de világos színû marad.
  4. A krémet a meghűlt tészta tetejére kenjük.
  5. Egy fél órára hűtőbe tesszük.
  6. A csokoládét gõz fölött megolvasztjuk, simára keverjük a vajjal és a tejjel, majd egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 111
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 223
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás-csokis szelet

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anitabi
Anitabi / Anitabi Tue, 2012-07-03 21:10

Szia,

Amúgy, nem tudom, miért nem lehet odaírni, hogy cukrozott sűrített tej kell hozzá??? Mert ez így nem elég egyértelmű...

ednutka
Tünde / ednutka Wed, 2012-07-11 09:03

Szia! Amúgy azért, mert nálunk csak cukrozott sûrített tejet lehet kapni, nem tudtam, hogy cukor nélküli is van, bocsi! Tehát a recepthez is cukrozott kell!

dokice
dokice Mon, 2012-04-09 15:30

Soha nem készítettem még sűrített tejből karamellt, nem tudtam mikor van kész... én 25 percig kevergettem folyamatosan, mikor úgy gondoltam, hogy már hasonlít a színe a fotóhoz, de a sütire téve úgy megkötött, mint a beton... felvághatatlan lett... :( Nem adom fel, majd újra megpróbálom!

nutria
Asszonycicc / nutria Fri, 2012-05-18 15:52

Én még több lisztet is tettem hozzá, mert ragadós volt, össze lehet gyúrni, csak beletelik néhány percbe, mire kezd összeállni.

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Thu, 2012-02-09 13:33

Megcsináltam,kerek formában.A vajat reszeltem a lisztbe és elmorzsoltam a cukorral.Nyújtható nem lett,de beleszórtam a kerek formába,elsimítottam és belenyomkodtam.A karamell is nagyon finom.Ez ajándékba lesz,de biztosan magunknak is meg fogom sütni.Köszi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Mon, 2012-02-06 12:11

Szia.Szeretném megsütni ezt a süteményt de kerek tortaformába,mert szülinapra lesz.Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát?Félek nehogy ez az adag vastag legyen.köszi

ednutka
Tünde / ednutka Tue, 2012-02-07 21:48

Kb. 1 cm vastagságúra, de lehet vékonyabbra is hagyni! Tortának szerintem elég alacsony lesz, mivel mindennel együtt kb. 2-2.5 cm magas, de végül is megteszi! Sok sikert hozzá!

Vivee
Vivee Fri, 2012-01-13 14:49

Hát ez a süti nekem sem jött be! A tészta nemáll össze,pedig pontosan recept szerint csináltam!A csoki is nagyon sok a tetejére majdnem hogy fele is elég lenne!Egyedül a karamell része ami stimmel de az legalább isteni finom :) !

Raesade
Raesade Wed, 2011-11-30 18:19

mekgövetem a szakácsot, mert a barátaimnak és a családomnak is kellett sütnöm egy-egy adagot, miután megkóstolták. nagy sikere volt. második nekifutásra már nekem sem volt annyira tömény.

Raesade
Raesade Tue, 2011-11-08 17:55

Sziasztok!
hát biztos én vagyok a béna, de a tészta egyáltalán nem állt össze (pedig grammra mértem ki a hozzávalókat), úgy lkellett a sütőforma aljába nyomkodnom. nem vettem le róla azonnal a sütőpapírt, mert melegen még nagyon omlós volt, így viszont annyira ráragadt a papír, hogy nem is tudom róla leszedni. a csoki pedig rengeteg rá, már nem is nagyon tudtam hova kenni a végén. :/ az ízpróba még ugyan hátra van, de ez nem az én napom volt süti téren.

megvolt az ízpróba, rettentően émelyítő. :/ sajnálom, pedig nagyon jó receptnek tűnt.

Judit71
Judit71 Fri, 2011-08-05 22:22

Kedves Szakács! Kiemelték a receptedet. De ki a szakács?:)

lona
Lona / lona Mon, 2010-10-18 21:30

Szia!
Ezt a nagy mennyiségű sűritett tejet hol szerzed be milyen kiszerelésben. Köszi válaszod

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 22:28

Kedves lona! Ajánlom az orosz Arbat boltokat - soroksári Tescóban, és a budaörsi Corában is van ilyen bolt, ott konzervdobozos kiszerelésben árulják. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 22:54

Köszönöm a gyors választ

bibka74
bibka74 Mon, 2010-10-18 20:30

Nekem is kedvencem lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sz erintem deszkán kinyújtod,és úgy megy a tepsibe,kedves lapsi.Bocsi,hogy én írtam,de benne nem tudnád kinyújtani.
A receptet mentettem.
Köszi!
Üdv.:bibka74

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 16:20

Szia!

Még sosem csináltam ilyet,hogy kinyújtjuk és mehet a tepsibe!
A nyújtó lapon vagy a tepsiben nyújtom?!
Biztos furcsán hangzik,de nem tudom elképzelni!
Köszi a segítséget!

1402
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
sűrített tej 40 dkg
vaj 12.5 dkg
méz 2 ek
tejcsokoládé 20 dkg
vaj 5 dkg
tej 2 ek