Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkanyó csibéivel - kelt tésztából

Tyúkanyó csibéivel - kelt tésztából
Tyúkanyó csibéivel - kelt tésztából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer egy süteményes könyvben találtam, azóta minden évben megsütöm. Nem baj, ha megcsúszik egy kicsit a fejecskéjük, az igazi kiscsibék sem tartják mindig egyenesen. Néha ők is szundítanak egyet a mamájuk szárnya alatt. Azért nem teszek több élesztőt, mert akkor könnyebben szétrepedeznek, és elveszítik a formájukat. Kicsi gyerekeknek Húsvétkor nagyon szokott tetszeni, rendszerint el is osztogatom őket.
Sok sikert nektek is hozzá!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez az anyagmennyiség csak asztaldísznek ajánlott!
Készíthetitek rendes kelt tésztából is,de elkel és eldeformálódik!
Az enyém pl. így járt.
Amit beküldtem nektek asztaldísznek, még mindig az étkező asztalon van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. A tyúkanyónak (a kép alapján) egy nagyobb és egy kissebb gombócot formálunk.
  3. A négy darab kiscsirkének négy kissebb (kicsit nagyobb, mint a tyúkanyó feje) gombócot, és négy még kissebb gombócot formálunk, ami a csibék feje lesz.
  4. Hurkapálcával vagy 2-2 db fogvájóval a fejeket a törzsekhez erősítjük.
  5. A nyakuknál és a szemeknél bekenjük tojásfehérjével.
  6. A szemüket a helyükre nyomjuk.
  7. Egy ollóval a tyúkanyónak, meg a csibéknek is a szárnyuk helyét bevágjuk.
  8. A farkuk helyén 3-4 bevágást ejtünk.
  9. A fejük búbján szintén bevágjuk 3-4 helyen, de ott már nem olyan mélyen. A legmélyebb bevágást a szárnyuknál kell ejteni.
  10. Tojássárgával lekenjük őket, kizsírozott tepsibe rakjuk,
  11. Addig kelesztjük a tepsin, amíg  sütő bemelegszik. Lehet, hogy kicsit a kelésnél elcsúsznak a fejecskék, de nem probléma.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x27 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

húsvéti kelt finomság, tyúkanyó csibéivel kelt tésztából, kreatív tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-04-17 11:06

Kedves mono32!
Igazad van, elnézésedet kérem, hogy nem írtam oda,ez az összetétel nem igazán ehető, mert kemény.
Kizárólag asztaldísznek szántam. Ha igazi lelt tészta receptből próbálod ki, akkor elkelnek, eldeformálódnak nagyon. Oda fogom írni utólag, ne haragudj ! Remélem asztaldísz még lesz belőle, így nem okozok nagy csalódást. Te mindent jól csináltál, nem a te hibád.Szeretettel üdvözöllek : Anci

mono32
mono32 Fri, 2011-04-15 20:28

A tészta ezekkel a hozzávalókkal iszonyú száraz, kelt tésztának egyáltalán nem nevezhető, nem hiányzik a receptből valami? vagy nem elég ideig kelesztettem, dagasztottam?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-03-23 16:33

Kedves zsumi10!
Örülök, hogy tetszik neked is! Az enyém már az asztalon várja a Húsvétot!
Ha van kedved készítsd el te is. Sok sikert hozzá! Üdvözöllek: Anci

krisztina.szeles
krisztina.szeles Thu, 2011-02-24 15:22

krmplis pacsa :

75 dkg krumpli 10 dkg zsír ,25 dkg liszt 1 tojás ,só

a főtt burgonyát áttörni,hüteni sózni ,tojást zsírt,lisztet összegyúrni

tésztátlisztezettgyúródeszkán 1 centiméteresre nyújtani

pogácsa szaggatóval kiszaggatni forró zsírba sütni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-02-23 16:02

Kedves Éva-anyóca!
Ez az a recept,amivel rád gondoltam!Tyúkanyó! Érted?Te is olyan jó kotlós vagy a saját családodban.
Ugye nem sértelek meg vele?Sok sikert az elkészítéséhez.Ha valamiben megakadsz,írj,szivesen
segítek.Minden jót neked.üdv:O-né Anci.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-23 15:10

Húsvéti asztaldísznek belőve! Köszönöm szépen az ötletet!

bokine
bokine / bokine Wed, 2011-02-23 11:04

Kedves Anci!
Ez csuda aranyos, recept mentve, húsvétkor feltétlenül elkészítem. Üdv:Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 09:13

Kedves oneanci!

Látom ezerrel készülsz a tavaszra!:-))) Terítő,a színeid, a fonott kosárka, és a tyúkanyóról és csibéiről, hát azokról ne is beszéljünk!:-)))ÉDESEK,BÁJOSAK!Nagyon ügyes kezed van:-)))
Megpróbálom elkészíteni, a tészta megy, de hogy csirkét formázok-e belőle, majd kiderül.Nagyon jópofa, köszi szépen:-)))Szép napot! Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-02-17 15:35

Kedves No-salty csapat!
Várom a kérdést a tyúkanyóval kapcsolatban!Még nem kaptam,vagy véletlenül letöröltem?
Remélem nem voltam ennyire ügyetlen?
Sok szeretettel üdvözöllek benneteket,sok sikert és szép napot nektek!
Ez egy szuper oldal,örülök,hogy rátaláltam!!! Olaszné Anci

772
finomliszt 30 dkg
élesztő 1.5 dkg
cukor 5 dkg
1 kk
tojás 1 db
tej 0.5 dl
mandula 10 g
bors 8 szem
tojásfehérje 1 db
tojássárgája 1 db